Sokrates: Düşünen Spor Dergisi, Dergi, Serkan PARLAK

Sokrates: Düşünen Spor Dergisi yazısını ve Serkan PARLAK yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Sokrates: Düşünen Spor Dergisi

15.08.2015 10:00 - Serkan PARLAK
Sokrates: Düşünen Spor Dergisi

Nihayet futbol dışında başka spor dallarının da olduğunu hatırlatan, gazete dağıtım ağlarıyla olan anlaşması gereği birçok satış noktasından rahatlıkla ulaşabileceğimiz bir spor dergisine kavuştuk. Socrates'in arkasında Can Yayınları var. Böyle bir dergiye gerçekten çok ihtiyacımız vardı. Grafik-tasarım mükemmel. Tek sorun yazılar o kadar iyi ki okumaktan yorgun düşüyorsunuz ancak dergi bir türlü bitmek bilmiyor. Hayırlı olsun, yolu açık olsun…

Caner Eler'in yayın yönetmenliğini üstlendiği derginin beşinci sayısında Sinan Güler, Kaan Kural, Pınar Öğünç, Tanıl Bora, Murat Toklucu, Derviş Şentekin gibi isimler yazılarıyla yer alıyor.

Socrates'in Ağustos sayısında Ufuk Sarıca, Yordan Letchkov, Berkun Oya, Aloe Blacc, Vladimir Radmanovic, Jorge Garbajosa gibi isimlerle yapılan röportajlar bulunuyor. Pınar Karşıyaka'nın şampiyonluğu bu ay öne çıkan dosyalar arasında. Derginin Ağustos ayı teması ise 'Transfer' üzerine. Türkiye'ye son dönemde transfer olan Podolski, Nani, Eto'o gibi yıldızlar üzerine Uğur Meleke ve Bağış Erten'in yaptığı sohbet Ağustos sayısının en ilgi çeken konuları arasında.

Socrates'in beşinci sayısı, tüm bunların yanı sıra Irmak Kazuk'un doldurduğu kupondan, ünlü ressam Burhan Doğançay'ın spor geçmişine, Kurt Cobain teorisinden, Florence-Griffith Joyner özel dosyasına kadar birçok doyurucu içeriğe sahip.

Kurumsal kimliği ve tasarımını TBWAIstanbul'un hazırladığı derginin, kreatif direktörlüğünü ise Volkan Karakaşoğlu ve Hüseyin Sandık üstleniyor.

Caner Eler'in girişteki harika denemesinin sonunda dediği gibi bu sayı " korkmadan giden ve isteyerek dönenler için…"


Yazar: Serkan PARLAK - Yayın Tarihi: 15.08.2015 10:00 - Güncelleme Tarihi: 22.11.2021 23:56
2909

Serkan PARLAK Hakkında

Serkan PARLAK

1975 yılında Bilecik'te doğdu. Ankara Üniversitesi D.T.C.F. Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi. MEB'de öğretmen olarak çalışıyor. İstanbul'da yaşıyor.

Çeşitli türde yazıları Notos Öykü, Radikal Kitap, Futbol Extra, Edebiyat Otağı ve Kırmızı-Beyaz-Siyah'ta (Samsunspor Kitabı, İletişim Yayınları) yayınlandı.

Derlediği "Başka Semtin Öyküleri" adlı öykü kitabı Bilgi Üniversitesi Gençlik Çalışmaları Birimi tarafından, ilk romanı "Ormanın Kıyısı" ise Roza Yayınları tarafından yayınlandı.

Serkan PARLAK ismine kayıtlı 103 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 3 kitap bulunmaktadır.

Twitter Kitap Satış Sitesi Kitapyurdu.com