Temmuz Dergisinin 24. Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

Temmuz Dergisinin 24. Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Temmuz Dergisinin 24. Sayısı Yayımlandı

10.07.2018 09:00 - Dergihaber
Temmuz Dergisinin 24. Sayısı Yayımlandı

24. sayısıyla ikinci yılını dolduran aylık dergi Temmuz kapağa çekilen "Ve hiç kimse bilmiyordu / Yüreklerden kaçan o hüzünlü güvercinin / Adının inanç olduğunu" sözleri ile bizleri selamlıyor.

Hasan Aycın'ın bir çizgisi ile sayfalarını aralayan derginin Temmuz sayısına şiirleriyle: Füruğ Ferruhzad, Tunay Özer, İmdat Akkoyun, Mehmet Gemci, Umut Cemal, Kevser Evsen, Ahmet Tepe, Mahmud Derviş, Necati Atilla Soykan, Mehmet Akif Şahin, Halil Maraş, Muhammed Korkmaz, Osman Sevim, Osman Hasdemir, Selim Cahit; öyküleriyle Erdoğan Aydoğan, Deniz Burak, Davut Güner, Serkan Akın, Merve Can, Sefa Toprak, Sait Altın, Zeynep Kahraman Füzün, Sadullah Taşçı katkıda bulunmuş.

Gökhan Ergöçün ve Necmi Küçük yazılarıyla Fuat Sezgin'in yaşam hikâyesine ve bilime verdiği öneme dikkat çekerken yazılara Necmettin Asma'nın çizdiği Fuat Sezgin portresi eşlik ediyor. Aynı şekilde Mustafa Yılmaz da Alâeddin Özdenören'in hayatına ve edebi duruşuna temas ediyor.

Kitap değinilerinde Ali Emre Ekin Yayınlarından tercüme olarak yayınlanmış olan "Ömer Muhtar, Libya'nın İşgali ve Direniş" kitabına değiniyor. (Kitabın kaynak metninin İtalyancadan İngilizceye Tercüme olarak 1986 yılında yayınlanmış olan "Omar Al-Mukhtar: Italian Reconquest of Libya" kitabı olma ihtimali var. Editör) Erkam Kuşçu ise Süleyman Ceran'ın sinema değerlendirmelerinin yer aldığı Seyir Günlüğü kitabına değiniyor. Mehmet Âkif Öztürk ise Robert Seethaler'in Tütüncü Çırağı isimli romanını değerlendiriyor.

Dergiye katkı veren diğer isimler ise İsmail Söylemez, Mustafa Bostan, Ercan Ata, Mehmet Mortaş, Sinan Ön. Kemal Kurak.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 10.07.2018 09:00 - Güncelleme Tarihi: 04.12.2021 23:37
2528

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 915 yazı bulunmaktadır.