Temrin Dergisi 64. Kez Okurla Buluştu, Dergi, Dergihaber

Temrin Dergisi 64. Kez Okurla Buluştu yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Temrin Dergisi 64. Kez Okurla Buluştu

11.03.2014 10:11 - Dergihaber
Temrin Dergisi 64. Kez Okurla Buluştu

Zeminin kahir ekseriyetinin suya muhtaç olduğu bir kışın ardından günlerin baharı soluklamaya namzet duruşuyla bahar tazeliğinde bir merhaba ile selamlıyoruz kıymetli Temrin okurlarını… Mevsimlerin bazen kendilerinden beklenenleri sunmadığı, aşığın maşuktan yürek yakan gamzeyi kıskandığı, umutların sinelerde hapsolmuş bir vaziyette bir ‘cinnet mustatili’ şeklinde dönüp durduğu zamanlarda, bir nefes alma, bir soluklanma, ‘kabz’ hali denilen ünsiyet esintilerinin kesildiği yerde, o esintilerle gönül toprağının sulanma ümidini yeniden yeşertme durağıdır edebiyat. İşte tıpkı böyle bir tazelenme mevsiminde olduğu gibi edebiyat iklimine de taze bir soluk verme ihtiyacından doğar edebiyat dergileri…

Şükürler olsun ki bu tazelenme ya da yenilenme cehdiyle altmış dördüncü kez karşısındayız siz edebiyatseverlerin. Ömer Faruk Ünalan bizdeki bu tazelenme selamının heyecanını sinesinde derinden duymuş olacak ki bu sayıdaki şiirinde “fena halde aleyküm selam" selam demiş. Belirsiz bir kış atmosferinden çıkan “kafası bozuk ağaçlar" gibi… Bu sayıda yer alan diğer şairlerimiz ise Tugay Kaban, Şevket Önder, Erdi Demir ve bir şiir çevirisi ile İbrahim Türkkan.

Bu sayıda Onur Akbaş ve Mehmet Özdemir edebiyat açısından İslamcılığı sorgularken Hürrem Türkarslan acemilik mevhumu etrafında Turgut Uyarı ele alıyor. Bir dönem dergimizin editörlüğünü de yapmış olan Nazan Özen “Zeytin’e Dair bir deneme ile bu sayımızda yerini aldı. Diğer yazarlarımız ise şöyle Mehtap Altan, İhsan Sönmez, Fatma Zehra Fidan, Erinç Büyükaşık, Sevra Fırıncıoğulları, Serik Kirabayev’den bir çeviri ile Ömer Küçükmehmetoğlu ve İrem Akdağ. Seyr-i Fuad köşemizde Tugay Kaban “Devran ve Venedik Kısa Filmlerini misafir etmiş. Künye ve Devran köşelerimiz ise bir Mart kadar taze ve zengin…

Keyifli okumalar…

Onur AKBAŞ

Temrin Düşünce ve Edebiyat Dergisi Editörü


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 11.03.2014 10:11 - Güncelleme Tarihi: 26.11.2021 16:45
2725

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.