Temrin Dergisi 62. Kez Okurla Buluştu, Dergi, Dergihaber

Temrin Dergisi 62. Kez Okurla Buluştu yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Temrin Dergisi 62. Kez Okurla Buluştu

19.11.2013 10:21 - Dergihaber
Temrin Dergisi 62. Kez Okurla Buluştu

Kış ve Yaz… Bu her iki mevsim de kâinattaki "Her şey zıddıyla bilinir." kaidesinin insanın bütün duyularında ve zihninde en iyi hissedildiği tabii dönemlerdir. Tıpkı gündüz yorgunluğu olmadan gecenin, hastalık olmadan sağlığın kıymeti bilinmiyorsa, bol olduğu yerde en ucuz şeylerin anlatıldığı mecazlarda adı geçerken bir çölde altından daha kıymetliyse su, işte en şiddetli sıcakta serin ve en şedit (şiddetli) soğukta sıcak kimi anlarda paha biçilmez mısraların şairinin tarifiyle "bî misl ü bahâ…" (paha biçilmez) oluverir.

Kitap kokusunu bir kere almış, yürek titreten aşkları bu coğrafyanın en güzel dizelerinde terennüm etmiş, hayatında yakalayamadığı bazı anları bir romanda veya yağmurlu bir kasım ikindisinde tek başına -hani öylesine giriverdiği bir sinema salonunda- bir film sahnesinde yakalamış geniş yürekler için durum biraz daha farklıdır. Zira onlar için her kelime gibi zıtlık ve bir araya geldiğinde o zıtlığı doğuran kelimeler de farklı manalar kazanırlar. Yaz sıcağında serinlik: roman tutkusunu içinde yaşayan için "yârin dudağından getirilen" kırmızılıkta ve serinlikte bir meyve tadında romanlar okumaktır; üşüyen için, içine giriverdiği sıcacık bir ortamda o ortamı bulamayanları tahattur etme (anma-hatırlama) dervişliğinde otururken "demir karanlıkta parlayan raylar" ı iliklerinde hissetmektir, Nazımca bir ürperişle… Yahut sonbaharın son demlerinde bulunduğu şehre geç gelen bir dergiyi bir kitapçıdan almak değil kavramaktır sıcak bir ekmeği tutmak demek…

Sonbahardan kışa geçişimizin koridoru olan bu zaman diliminde biz de günler kışı soluklarken artması muhtemel soğuklara inat ve zıtlıkta bir sıcaklıkla selamlıyoruz edebiyatseverleri. Nasrettin hoca gülüşü ve düşünüşü, Turgut Uyar gizemi ve Avril şarkılarındaki masumiyetle "merhaba" diyoruz 62. sayımızda.

Bu sayıda Vefa LÖK, Erdi DEMİR, Ömer Faruk ÜNALAN, Semi Hü POLAT, Tuncer CANSEVER şiirleriyle Vefa TAŞDELEN, Sıddık AKBAYIR, Berat DEMİRCİ, Tahsin YILDIRIM, Utkun BÜYÜKAŞIK, Onur AKBAŞ, Erinç BÜYÜKAŞIK, Nihan IŞIKER, ilgi çekecek konularda akademik çalışmalar, denemeler ve tefekkür yüklü yazılarla selamlıyor okurları. Ayrıca Nazlı ERAY'la yapılan keyifle okunacak bir söyleşi ve İmdat AVŞAR'ın Pervin NURALİYEVA'ya ait bir çevirisi yer alıyor. Ve yine elbette bu sayımızda da Künye köşemizde yeni ve birbirinden güzel kitapların tanıtımı yer alıyor. Ayrıca bu sayımız 2013'ün son sayısı olması itibariyle dergimizin sonuna her yıl olduğu gibi bu yıl da indeks koymayı unutmadık.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 19.11.2013 10:21 - Güncelleme Tarihi: 26.11.2021 16:42
2842

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.