Türkler Filistin'e Gelirse, Tarih, Ferhat ÖZBADEM

Türkler Filistin'e Gelirse yazısını ve Ferhat ÖZBADEM yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Türkler Filistin'e Gelirse

08.08.2012 14:42 - Ferhat ÖZBADEM
Türkler Filistin'e Gelirse

"Türkler Filistin'e Gelirse" Filistin cephesinin oluşumu, oluşum esnasındaki sorunlar, bölgede bulunan farklı halkların bu cepheden etkilenmesini konu alıyor.

1900'lü yıllar. Yer Filistin cephesi. Hatıratı yazan kişi bir Yahudi. Yahudi bakış açısı ile Filistin cephesini değerlendiriliyor.

O dönem mevcut olan askeri ve sosyal işleyiş ile ilgili değerlendirmeler ağırlıkta olan bu çalışma ile Filistin cephesinde kullanılan askeri başlıkların adının "Enveriye" olduğunu öğreniyoruz.

Sinema ve diğer medya kuruluşları aracılığı ile yıllardır oluşturmaya çalıştıkları Yahudi algısı ile ilgili olarak propaganda yapan bir kitap. Filistin tarihi hakkında bilgisi olan insanların inanacağı ya da önemseyeceği bir çalışma değil.

Hemen her vesile ile Araplara ve o dönem etkin olan Türk yönetimi üzerinden Müslümanlara hakaretler içeren bir kitap.

Hatıra yazan kişinin olayları kendi zaviyesinden taraflı olarak yansıtması doğaldır. Fakat bunu yapan bir Yahudi olduğunda işi dini ve siyasi bir propaganda malzemesi olarak çok iyi kullanıyor. Bu noktada elimizdeki kitabın akademik bir kitap, hatırat veya fikir kitabı olduğunu söyleyemeyiz. Türkler Filistin'e Gelirse, düpedüz bir propaganda kitabı.

Eser bir çok eksikliğine rağmen Filistin'e farklı açılardan ve Yahudi bakış açısıyla bakmak isteyenler için incelenebilecek kitaplardan.

Türkler Filistin'e Gelirse
Alexander Aaranson
Altınbilek Yayınları


Yazar: Ferhat ÖZBADEM - Yayın Tarihi: 08.08.2012 14:42 - Güncelleme Tarihi: 19.11.2021 10:44
4043

Ferhat ÖZBADEM Hakkında

Ferhat ÖZBADEM

1979 yılının bir Haziran günü Adıyaman’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Adıyaman’da bitirdi. Gül Eğitim Yardımlaşma Dayanışma İlmi Araştırmalar Ve İnsan Hakları Derneği kurucu üyesidir. Özgün İrade, Vuslat, AbıHayat ve Yolcu dergisinde şiir ve makaleleri yayınlanan yazar evli dört çocuk babasıdır.

haberdurus.com, zeynepder.org, dunyabizim.com, kitaphaber.com.tr web sitelerinde belli periyotlar ile yazı yazmaktadır.

YAYIMLANMIŞ ESERLERİ

Düşünce: 40 Esas 40 Düstur, Cennetin Anahtarı, Cennetin Yolu, Kur’an’ı Nasıl Okumalı, Kur’an’ın Gölgesinde Hz. Muhammed

Araştırma: Dünden Bugüne İslami Hareket, Edebiyat Gemisinde Düşünce Adamları

Roman: Brezilya, Muaz, Muhammed Mursi, Saffan Bin Muattal

Şiir: Ebrulim.

Deneme: Ortalama Bir Âşık Olmamı Bekleme Benden.

SERİ ÇALIŞMALARI

Tavsiyeler Serisi (10 Kitap):

Aliya İzzetbegoviç, Fethi Yeken, Hasan El Benna, Hasan En Nedvi, Malcolm X, Mevdudi, Mustafa Meşhur, Said Havva, Seyyid Kutub, Yusuf El Karadavi

Roman (Beşir Serisi, 6 Kitap):

Beşir ve Sultan Abdulhamid, Beşir ve Fatih Sultan Mehmet, Beşir ve Gazali, Beşir ve İbn Haldun, Beşir ve Osman Bey, Beşir ve Selahaddin Eyyubi.

Biyografik Roman (Öncüler Serisi, 14 Kitap):

Aliya, Hasan el Benna, Malcolm X,  Mehmet Akif, Mehmet Akif İnan, Meryem Cemile, Metin Yüksel, Mevdudi, Muhammed Ali, Necip Fazıl, Ömer Muhtar, Said Halim Paşa, Seyyid Kutub, Zeynep Gazali.

Mesajlar Serisi (15 Kitap)

Ali Fuat Başgil, Aliya İzzetbegoviç, Cemil Meriç, Fethi Yeken, Hasan El-Benna, Hasan En-Nedvi, Malcolm X, Mehmet Akif Ersoy, Mevdudi, Mustafa Meşhur, Necip Fazıl Kısakürek, Nurettin Topçu, Said Havva, Seyyid Kutub, Yusuf El-Karadavi

Ferhat ÖZBADEM ismine kayıtlı 222 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 18 kitap bulunmaktadır.

Twitter Kitapyurdu.com