Uçlarda Gezintiler: Tourette Sendromuyla Yaşamak - Gökç, Kara Tahta, Misafir Köşesi

Uçlarda Gezintiler: Tourette Sendromuyla Yaşamak - Gökçe Esen yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden ok

Uçlarda Gezintiler: Tourette Sendromuyla Yaşamak - Gökçe Esen

20.06.2012 13:34 - Misafir Köşesi
Uçlarda Gezintiler:  Tourette Sendromuyla Yaşamak - Gökçe Esen

Yakup Çak, kitaphaber okurları için yazdı.

Toplumun kendi yaşamı için çizdiği sınırlarının en uç noktalarında gezintiler yapan, fakat toplum içinde genellikle tikleri olan, hiperaktif olarak bildiğimiz ve bazen de simetri hastalığı olarak bilinen hastalık Tourette (Turet) sendromunun belirtileridir.

Kitabın yazarı Gökçe Esen'in, kendi eşi ve oğlunun bu sendromu ile yaşamlarını ve bu süreci gözlemleyerek, onlara nasıl yaklaşılacağını anlatması açısından, oldukça istifade edilecek bir kitaptır.

Tourette sendromlu eşi ve oğlunun hareketlerini izleyip, okuyarak onların halini anlayan bir eş ve bir annenin çocuğunu yetiştirirken, başına gelen hadiseleri anlatarak böylesi bir durum ile karşılaşanların nasıl hareket etmeleri gerektiği açısında bir ipucu oluşturmaktadır.

Zorlu geçen çocukluk sürecinin ardından, daha zor olan okul döneminin ve bu dönemde bütün olumsuzlukların daha belirgin bir şekilde karşılarına çıkmıştır. Bütün gayretini çocuğunu yetiştirmeye veren annenin, aynı zamanda okuduğu kitaplardan çocuğunun ve eşinin tourette sendromlu olduğunu fark etmesi, onlara nasıl yaklaşacağını belirlemiştir.

Bu süreç içerisinde, korkularını, beklentilerini ve olaylara nasıl bir tepki verdiğini oldukça güzel okumuş ve çocuğunun dikkatini başka yönlere çekerek, okul sürecini tamamlamayı başarmıştır.

Tourette sendromu ile yaşayan ve üniversite de istediği fakülteden başarı ile mezun olan bir gencin gerçek yaşam öyküsüne şahitlik edeceksiniz.

Yazar yaşadıkları olayları irdeleyerek, gözlemleyerek geliştirdiği bilgilerin, deneyimlerin ışığı altında yaşananların ve ulaşılan sonuçların, aynı sendroma maruz kalanlara bir yol göstermesi amacıyla kaleme almıştır.

Uçlarda gezinmek, toplumun çizdiği sınırları zorlayan ve hayatını bu noktada adeta sabitleyen insanların, diğer insanlardan neler beklediğini ve kendisine nasıl yaklaşılması gerektiğini göstermesi açısında oldukça dikkate değer bir eserdir.

Bu arada tourette sendromlu bir kişinin, çocukluktan itibaren, ne gibi şikayetlerle yüzleştiği ve kendisini ifade edebilmek için etrafına nasıl bir tepki verdiğini göstermesi, kendisinin tourette sendromlu olduğunu bilmeyenler için bir kılavuz olabilir.

Yazar hatıralarını anlatırken adeta günlük tutarcasına bir üslup kullanmıştır ve sıkılmadan okuyabileceğiniz bir kitaptır

Pan yayıncılığın sağlık serisinden birisi olan Uçlardan Gezintiler, Tourette Sendromuyla Yaşamak gibi bazı rahatsızlıklara maruz kalanların, bu süreci nasıl anlattıkları ve ya en azından kriz zamanında kendilerine nasıl yaklaşılmasını istediklerini göstermesi açısından, oldukça istifade edilecek bir eserdir.

Son olarak yazar, bu konuda yardım, katılım, öneri ve paylaşımlar için [email protected] adresinden kendisiyle irtibat kurulmasını talep etmektedir.

Uçlarda Gezintiler
Tourette Sendromuyla Yaşamak
Gökçe Esen
Pan yayıncılık
133 sayfa


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 20.06.2012 13:34 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 15:14
3225

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.