Üniversite Bahane Gurbet Şahane, Dergi, Dergihaber

Üniversite Bahane Gurbet Şahane yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Üniversite Bahane Gurbet Şahane

06.09.2013 11:02 - Dergihaber
Üniversite Bahane Gurbet Şahane

Mostar dergisi 103. sayısında “Üniversite Bahane Gurbet Şahane” diyerek evden uzak, gözden ırak kalıp ilim öğrenirken “neyi talep ediyoruz, ilimden maksat ne?” sorularının altını kazıdı. Eylül ayı kapak yazısını Mehmet Raşit Küçükkürtül yazdı.

Mükkerrem Mete, Eğitimci Yazar Vehbi Vakkasoğlu ile gençlik ve idealizm üzerine bir söyleşi yaptı. Emre Baştuğ “Blagay: Bir Alperenler Tekkesi” araştırma yazısıyla, Mümin Munis “Pîri Ebedî: Hz. Şaban-ı Velî (k.s)”,Muharrem Yeşilyurt “Tibesti Dağları’nda Bir Türk: Adanalı Teğmen Mehmet”,Sedat Bayraklı “Mesela Çin’de Ölmek Değil Gömülmek” Mükerrem Mete“Râbiatü’l – Adeviyye Kimdir?”, Hüseyin Aymayan “Dua Taneleri: Türk Tespih Sanatı”, Argun Cevher “Şu Numarayı Kaydetsene”, Attila K. Sezer “Çayına Öykü Batıranlar II”, Murat Aydoğdu “Sermayenin Zincir Kırma Cezası: Darbeler”, Beyaz Arif Akbaş “Edebiyatımızda İlk Mutasavvıflar ve Köprülü”Fahri Sezer “Fragmanlar” isimli yazılarıyla sizlerle buluşuyor.

Dergide yer alan, genç yazarların uğrak yeri “Tezgâh” bu ay sizlerden gelenlerle daha bir hareketli oldu ve gün geçtikçe profesyonel bir edebiyat yayını olmaya doğru da gidiyor.

Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okunacak bölümlerden. “Gençliğin Gündemi”, “Kitap”, “Külliyat”, “Öğrenci Günlüğü”, “Rahle”, “Kırkambar”, “Bulmaca” “Çizgi Hikâye”, ve “Çizgili Düşler” bölümleri de ilginizi bekliyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 06.09.2013 11:02 - Güncelleme Tarihi: 20.11.2021 17:20
2175

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.