Yavaşla! - Kemal Sayar, Bilim, Misafir Köşesi

Yavaşla! - Kemal Sayar yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Yavaşla! - Kemal Sayar

28.02.2011 11:01 - Misafir Köşesi
Yavaşla! - Kemal Sayar

Sümeyye Göçer, Kitaphaber için kaleme aldı

Kemal Sayar tarafından kaleme alınan kitap, kapitalizm, modernizm ve teknoloji kıskacında çağdaş yaşamın hikayesini sunuyor bizlere. Kişiliğin yok sayıldığı ve aile mefhumunun yok olmaya yüz tuttuğu hız çağında, yüreğini görmezden gelen ve sûni mutluluklarla huzur arayan insana bir “yavaşla” ihtarıdır bu kitap. Zira “bu hayattan bir defa geçeceksin.”

“Yavaş güzeldir”, “Modern mutsuzluk”, “Modern zamanda aile” ve “Benliğin ve toplumun krizi” şeklinde dört ana başlıkta incelen kitap, toplumun her katmanına ve her birimine hitap ediyor. Zamana ve zemine uymak adına kendi kimliğimizden neleri, nasıl ve neden kaybettiğimize değinen yazar, kaybettiklerimizi geri kazanmak adına yapılası bir takım reçeteler sunuyor.

İşinin, kariyerinin, mevkisinin ve şöhretinin esiri olmuş; karakterini, kişiliğini ve kimliğini kaybetmiş; ve kendi varlığında kaybolmuş, iç dinamiklerini keşfedemeden köreltmiş bir toplum… Hayatı kişisel yaşamdan ibaret bir yaşam olarak lanse eden ve toplumu ferdiyetçi bir parçalanmaya teşvik eden teknoloji. Ve neticede gecesini gündüzünü işine ve patronuna adamış, ailesine ve çevresine karşı sorumluluğunu ise online bir samimiyetle sunan bir nesil. Annenin ve babanın yerini bakıcıların, kreşlerin aldığı, ebeveynin çocuklarına ayırdıkları zamanın çay molasına denk düştüğü bir zamanda, yazar sessiz çığlıklara tercüman oluyor.

Her şeyin nesnelleştiği ve hayatın materyal adına verilen bir savaş kabul edildiği zamanlarda, geriye dönüş elbette temelde yani ailede başlar. Bu bağlamda anne-baba mefhumunu yeniden tanımalı ve her şeyin bir amaç uğruna yaşandığı hakikatini yeniden hatırlamalıyız.

Buna binaen ebeveynlerin sorumluluklarına ve önemine dikkat çeken Sayar, anneliğin değersizleştirilmeye, çalışan, kariyer yapan kadınların ise öne çıkarılmaya başlandığı çağımızda, anneye değerini vermeye ve unutulmaya yüz tutan o eski baba-oğul birliğini oluşturmaya davet ediyor.

Eğer zamanın içinde boğuluyor, kitap okumaya bile zaman ayıramıyor ve “aralarında seçim yapabileceğim o kadar çok şey var ki, insan olmaya ayırdığım zaman azalıyor” diyorsanız, sizi son defa o dar zamanınızda derin bir nefes alarak bu kitabı okumaya davet ediyorum.

Bir solukta okuyacağınız kitap sizi zamanın esiri olmaktan kurtaracak ve onu sizin hizmetinize verecektir…

Yavaşla!
Kemal Sayar
Timaş Yayınları


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 28.02.2011 11:01 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2021 22:39
4456

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.