Yazarların Derdi Nedir?, Kara Tahta, Kitaphaber

Yazarların Derdi Nedir? yazısını ve Kitaphaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Yazarların Derdi Nedir?

25.01.2013 10:43 - Kitaphaber
Yazarların Derdi Nedir?

Bu hafta, "Yazarların sence derdi nedir ki öyle yazıyorlar?" diye sorduk; farklı cevaplar aldık.

Hayatın almaşları arasında karar kılamayanların coğrafyasında, kendi içsel sesini daha bir kısıp; dışarıda var olan her bir şeyden 'bir çeşit kesretten vahdete sığınır gibi' kaleme sarılmak türünden bir düşünceye saplandıklarından -öyle ya da böyle- yazarlar... (Osman Koca)

Yazar'ın yazma düşüncesi yoktur ve genelde yazma istidadı; kalbi derinlik ve akabinde vuku bulan keşifdir.. Yazar, yazan olmaktan öte yazdırılandır.. Birçok karakteri üzerinde taşıyabilme, farklı duyguların anaforunda seyyah olabilme ve kendinin dahi bilemediği yazma istidanın aleme nazar etme yetisine sahip olup bu melekelerden yoksun olanlar adına konuşan kimsedir... Derdi olduğu için değil de derdi yaşayan olduğu için, derdi yaşamayı becerebilen kimse olduğu için yazandır... (Birsen Çay)

Belki de fânilik kaygısının verdiği dürtüyle; yazmak bir tür ebediyyet kazanabilme çabasıdır. (Meryem Betül Altuntaşi)

Bu biraz yaratım süreci ile ilgili olabilir. Sanatçı ortaya koyduğu eserin insanlar tarafından görülmesini, bilinmesini, duyulmasını, konuşulmasını ister. (Can Varol)

İnsan bulmak için yaratılmıştır. Yazmak aramanın eylemidir. Bu yüzden yazarlar. (Ömer Ertürk)

Kanımca yazarların yazmaya iten en önemli dert; yaşadığı ve keşfettiği hakikati, insanlığın da istifadesine sunmaktır. Bu nedenle yazarlık; bencilliğin değil, paylaşımcı bir ruhun terennümüdür. (Mehmet Beydemir)

Tahtakale'de, kirli elbiseli ve evsiz bir adam şöyle bağırıyordu: "beş yara bandı bi lira elli tane yara bandı bi lira!" dedim ki içimden "yaralı adam, yara lbandı satar, bi lira..." Bence yazarın derdi, yara bandı. Kesilen hayatlara, kesilmiş hayatının bandını sunmak. Hem acısına ortak olmak hem de acısından kurtulmak. (Fatih Kasva)

Bir hışımla geldi geçti
Birçok şiir yazdı geçti
Bu yazıyı da düzeltti
Bir Sabırsız Çalakalem


Yazar: Kitaphaber - Yayın Tarihi: 25.01.2013 10:43 - Güncelleme Tarihi: 19.11.2021 15:49
3235

Kitaphaber Hakkında

Kitaphaber

Kitaphaber adına bazen yeni çıkan bir kitabı tanıtırken bazen bizden bir şeyler paylaşırken ve bazen de alıntı ve yeni çıkanlar kullanıcı isimleriyle paylaşmayı tercih etmediğimiz veya hangi profil altında paylaşmanın uygun olduğunu bilemediğimiz içerikleri bu kullanıcı profiliyle paylaşıyoruz. Bir dönem kitaphaber adına yaptığımız söyleşileri de bu isimle paylaştığımız olmuştur.

Kitaphaber ismine kayıtlı 127 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 8 kitap bulunmaktadır.