Yeni Çıkan Kitaplar: Madde Bağımlılığı ve Aile ve Ne, Yeni Çıkanlar, Yeni Çıkanlar

Yeni Çıkan Kitaplar: Madde Bağımlılığı ve Aile ve New York yazısını ve Yeni Çıkanlar yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden oku

Yeni Çıkan Kitaplar: Madde Bağımlılığı ve Aile ve New York

12.02.2016 09:00 - Yeni Çıkanlar
Yeni Çıkan Kitaplar: Madde Bağımlılığı ve Aile ve New York

Madde Bağımlılığı ve Aile - Raşide Gövebakan – Veli Duyan

Madde bağımlılığı özellikle ergenler ve gençler arasında her geçen gün yaygınlaşıyor. Bunun pek çok sebebi var ama en yaygın olanlar merak duygusu ve yakın çevrenin etkisidir.

Bağımlılık birden bire gelişmez, bir süreç içinde yavaş yavaş oluşur. Oysa yapılan çalışmalar ailelerin bu sürecin farkına varamadıklarını ve ancak iki yıl gibi uzun bir zaman sonra olan biteni anladıklarını, bu arada bağımlılığın çoktan başladığını gösteriyor.

Özellikle ergen evlatları bulunan ailelerin bu süreçleri daha başlarına gelmeden öğrenmeleri ve böyle bir durumla karşılaştıklarında nasıl davranmaları gerektiğini bilmeleri çok önemlidir.

Bağımlılık hem bağımlı hem de ailesi için zorlu bir süreçtir. Hayatın bu en zor durumlarından birine karşı ancak aileler kendilerini geliştirerek karşı durabilirler ve evlatlarını kurtarabilirler.

Yeni İnsan Yayınları


New York

New York'a farklı bir giriş yapmak istiyorsanız havadan ya da denizden değil karadan gidin.

Uçakla Kennedy Havaalanı yerine yolunuzu yarım saat daha uzatarak Washington'un Reagan National Havaalanı'na inin. Oradan metro ile tren garı Union Station'a geçin. Burada haftada iki gün, akşamları 7.30'da, New York'a Art Deco stili döşenmiş Orient Express'in minyatürü bir tren kalkar ve bu trende bir cinayet işlenir. Ve siz yolcu olarak tren New York'a giderken katili bulmak zorundasınızdır.

Neredeyse yüz yıldır diğer tüm şehirlerin yüksekliğine öykündüğü bir şehir New York.

Bunların pek çoğu artık yükseldi; sokakları insansız çehrelere, hemşerilerinin uyumadığı evleri otellere, esnafının anıları hediyelik eşyalara, tüm şehir devasa bir turistik mekâna, sıradan bir kent seviyesine düştü.

New York ise giderek anlatılır oldu; sadece galerileri, sergileri, tiyatroları, müzikholleriyle değil barları, lokantaları, şarküterileri, apartmanları, sokakları ve sigara dükkânlarıyla; hatta komşularının ve müşterilerinin arabaları çekilmesin diye park otomatlarına para atan ya da uzaya gömülmek isteyen insanlarıyla kıpır kıpır bir şehir yaşamın sayfalara döküldüğü bir öyküye dönüştü.

New York'un artık şarkıları gibi öyküleri de var ama bir de öykülere tanıklık edenleri. Tanju Akerson da bu tanıklardan biri. Bu kitapla yaşamının bir bölümünden damıttığı insan manzaralarıyla anlatıyor New York'u.

Gökdelenlerin gölgesinde kalan her şeyin siyah beyaz bir fotoğraf karesine döndüğü New York'un rengarenk simalarını, cıvıl cıvıl öykülerini, uzak ama sıcak bir kültürü anlatıyor; hiç tanımadıklarınla dost olabilmenin sihrini gösterirken bir şehirde yalnız kalınamayacağını fısıldıyor.

Örümcek Adamlar, Yarasa Adamlar, Süpermenler dışındaki kahramanların rehberliğinde, gündelik hayatın içinden mevsim mevsim New York gezintileri…

H2o Yayınları


Yazar: Yeni Çıkanlar - Yayın Tarihi: 12.02.2016 09:00 - Güncelleme Tarihi: 23.11.2021 00:14
2888

Yeni Çıkanlar Hakkında

Yeni Çıkanlar

Yeni Çıkan kitaplar hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Yeni çıkan kitaplarınızın tanıtım bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Yeni Çıkanlar ismine kayıtlı 206 yazı bulunmaktadır.