Yolcu Dergisi 71. Sayı: Coğrafyam yani Her Renk İnsan, Dergi, Dergihaber

Yolcu Dergisi 71. Sayı: Coğrafyam yani Her Renk İnsan yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Yolcu Dergisi 71. Sayı: Coğrafyam yani Her Renk İnsan

02.04.2013 10:46 - Dergihaber
Yolcu Dergisi 71. Sayı: Coğrafyam yani Her Renk İnsan

YOL EHLİ:

ferhat kalender, mustafa öner, ömer idris akdin, mehmet aycı, faik öcal, mehmet şamil baş, ferhat dönmez, müştehir karakaya, rabia gelincik, suavi kemal yazgıç, selami ay, sulhi ceylan, mehmet çelik, rıza kemal k., m. fatih kutan, fatma fidan, aydın uzkan, ali korkmaz, banu özbek, ferhat özbadem, recep yazgan, ismail korkmaz, hasan tülüceoğlu, meryem yiğit, tayyip atmaca, hamit seven, ömer çoban, hamza çelenk

FERHAT KALENDER SEYİR DEFTERİ'NDE YAZDI:

"Umut kırıcıları boş verin. Tarihin her deminde bu tür yara kaşıyıcılar ola geldi. Doğudan batıya doğru iz süren bir ses ile birbirimizi anlayacağız. İki tarafı keskin bir kılıç gibidir bu ses, hangi yanına sarılırsan diğerinden kan damlar. Kimse kimseye düşmemeli, onurdur ki kişi düşenin elinden tutup kaldırmalı, alnından öpmeli, yüreğine dokunmalı ve doğudan batıya doğru akan o sesin künhüne varmalı. Her değer yaşamak için vardır, onurlu, başı dik ve rüzgâr gibi esenlikle. Kim diyorsa bir değer inşa ettim gel de öl. Yalancının tekidir. Kim diyorsa ki kurtuluş reçeteniz irademle yazdığımdır, tabiî ol da kurtul. Düzenbazın hasıdır. Toprağın soluğunu, bir dağ menekşesinin irkilişini ve çiseleyen gökyüzünün sükûnetini akletmeden yaşayan kim varsa cücelerin düzenini çağırıyor demektir."

MUSTAFA ÖNER, ESENLİK VE ADALETLE İLGİLİ YOLCU'NUN MANİFESTOSONU KALEME ALDI:

"On yılı aşkın bir süredir yayın yapmakta olan bir dergi olarak Yolcu, Müslümanlara karşı yapılan komplo ve kumpasın bir başka adı olan 28 Şubat saldırısına karşı sürdürdüğü özgürlük ve adaletten yana olan duruşunu, kalbimizin doğusunda kangren hale gelmiş diğer yaramızın onurlu ve adil bir biçimde sarılması için sürdürecek. Hiçbir değer insanımızın canından daha kutsal değildir. Türk, Kürd, Arap, Ermeni ya da Rum ve ya başka bir topluluk, insanlık ailesinin vazgeçilmez ve şerefli üyesidir. İnancımız açısından ise insanın diğerine üstünlüğü onun Allah'a olan yakınlığı mesabesindedir. Ve şüphesiz ki böyle bir üstünlüğün bilgisi Allah katındadır. Yüzyıllardır topraklarımıza musallat olan, coğrafyamızı parselleyerek, üzerindeki halkları birbirine düşman etmeye çalışan ve adına ulus devlet denilen modern oligarşik düzen, kurgulandığı Batı'da küresel hegemonya kazanında eritilirken, evrensel ilkeleri olan bu kadim coğrafya üzerinde daha fazla hayatiyetini sürdüremez. Esenliğin (Barışın) ve adaletin dili, kalplerimizin ve yüzlerce yıllık varoluşumuzun dilidir. Kaos kahinlerine inat, Türkü ve Kürdü ile bu toprakların umudu ve ufku olması, yeryüzünde yeniden insanlığın, ahsen-i takvim yani yaratılmışların en güzeli veçhesiyle hayatiyet kazanması yolumuzdaki en önemli işaretlerden biridir. Elbette ver elini kardeşlik ver elini insanık, diyeceğiz!"

MECMUANIN ORTA YERİ: BİLAL CAN SELÇUK KÜPÇÜK'Ü KONUŞTURDU:

"Günümüz sivil toplum çağı, insani ve vicdani hareketler çağı. Ülkücüler bunu kavrayamıyor. Kaç aile bugün evladını bu tür ocaklara göndermek ister. Ülkücü hareketin partilerinde yer alan yöneticiler dâhil, belli gelir düzeyini yakalamış, ülkenin orta bandında yer alan ve çocuğunun iyi bir eğitimle, saygın bir meslekle karşısına çıkmasını bekleyen kaç aile evladını bu ocaklara emanet eder. Hemen hemen hiç."

EYYÜP AKYÜZ, 'KARŞI SORULAR' DA SORUŞTURDU:

"Yeni ve köklü bir medeniyet inşası için nereden başlansa yeridir?"

Sadettin ÖKTEN, Zeynep DELAV, Lütfi BERGEN, Abdurrahman ŞEN, Gülcan TEZCAN, Nevval SEVİNDİ, Ümit MERİÇ.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 02.04.2013 10:46 - Güncelleme Tarihi: 25.11.2021 18:39
2925

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.