Yolcu Dergisi 77. Sayısı: Dicle Kenarında Kurt Koyunu Yed, Dergi, Dergihaber

Yolcu Dergisi 77. Sayısı: Dicle Kenarında Kurt Koyunu Yedikten Sonra yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden oku

Yolcu Dergisi 77. Sayısı: Dicle Kenarında Kurt Koyunu Yedikten Sonra

16.08.2015 10:00 - Dergihaber
Yolcu Dergisi 77. Sayısı: Dicle Kenarında Kurt Koyunu Yedikten Sonra

Bu Sayıda

ömer idris akdin, ahmet usta, müştehir karakaya, yaşar bedri özdemir, mustafa uçurum, hamza çelenk, bilal can, atilla soykan, şeyma rukiye akça, menderes gencer, bülent sönmez, suavi kemal yazgıç, mustafa oğuz, rıza kemal g., ismail aykanat, tunay özer, mustafa yıldız, faik öcal, baran aydın, hikmet kızıl, banu özbek, osman atalay, şahin doğan, harun çelik, ismail korkmaz, ali korkmaz, dursun ali sazkaya, ali bedir, fatma küçüker, selçuk küpçük, m. erkam bülbül.

Ömer İdris Akdin Seyir Defterinde Yazdı

"Şoka uğratılan toplumların normal şartlarda asla kabul etmeyecekleri dayatmaları, derin sarsıntılar sonucunda hiç bir tepki vermeden onaylayabilecekleri bir sürecin işlemesi teorisinin belki de en geniş laboratuarı, bizim de içinde yer aldığımız Ortadoğu'da kurulmaktadır. Son yüzyılını büyük alt üst oluşlarla geçiren bu coğrafya üzerinde kurulan yapay ve katı hiyerarşik düzen, bu düzenin organizatörleri tarafından bir başka açıdan biçimlendirilmek üzere yeniden kurgulanıyor. Üzerinde yaşayan halkların mezhebi-etnik sinir uçlarını harekete geçiren küresel mekanizma, gittikçe derinleşen krizlerin toplumları teslim alınacak noktaya varması için fazla aceleci değil. Kentlerin yaşadığı ağır yıkımlar, belleklerin oluşumunda önemli yeri olan tarihin yok edilmesi, elbette milyonlarca insanın ölümüne yol açan ve nesillerine travmayı miras olarak bırakan trajik şartlar... Bütün bunların toplamı ile varılmak istenen sonuç: Felaketin, küresel efendiler tarafından bahşedilecek "barış"la telafi edilmesi."

Mecmuanın Orta Yerinde Lütfi Bergen Konuştu

"Ahlâk toplumsal bir tavırdır. Yani tek başınıza ahlâklı olamazsınız. Ahlâkınızı çıkaran bir toplum olmalı. Tek başına ümmet olan İbrahim (as) misafirleri (iki melek) gelince eliyle hayvan boğazlayıp ikram etmişti. Bu ahlâktır. Fütüvvet ahlâkıdır. Yolcuya zekât vermektir. İnsan Kur'an'da kâfir, zalim, kan dökücü, cahil, aceleci, hüsran içinde bir varlık sayılmıştır. Onu insan durumundan kurtaran ise nefs tezkiyesi değildir. Tam tersine kurtuluş basittir: "Verdikleri ahitlere riayet ederler", "Emaneti ehline verirler", "Zina etmezler", "urf ile emrederler", ila ahir."


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 16.08.2015 10:00 - Güncelleme Tarihi: 28.11.2021 21:21
3081

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.