Yolcu Dergisinin 73. Yürüyüşü : LÂ HAVLE, Dergi, Dergihaber

Yolcu Dergisinin 73. Yürüyüşü : LÂ HAVLE yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Yolcu Dergisinin 73. Yürüyüşü : LÂ HAVLE

30.04.2014 10:45 - Dergihaber
Yolcu Dergisinin 73. Yürüyüşü : LÂ HAVLE

Yoldakiler:

ömer idris akdin, mehmet aycı, müştehir karakaya, kadir bekar, aziz savaş, mustafa uçurum, merve yüksel, bilal can, tayyip atmaca, nihat ilhan, faik öcal, gülnaz eliaçık, rıza kemal g., nur dinçkan, şahin doğan, aydın hız, ali kormaz, banu özbek, ferhat özbadem, ismail korkmaz, hikmet kızıl, seyfullah yaşar, yasin yarar.

Ömer İdris AKDİN, Seyir Defteri'nde yazdı:

"Yakın zamanlarda ülkemizde gelişen olaylara yakından bakıldığında küresel çarpılmışlığın toplumumuzun her katmanını hızlı bir biçimde ele geçirdiğini gözlemliyoruz. Mutlak itaat kültürüyle organize olan dini yapılar hızlı bir biçimde dünyevileşerek, kendilerine sunulan seküler alanlara intibak etme yarışındalar. Dünya üzerindeki dini ve felsefi anlayışların uzun süreden beri dönüştürülerek ve içi boşaltılarak teslim alındığı ve mevcut düzen için kullanışlı hale getirildiği bir zaman diliminde, İslam'ın sürekli kendini duru ve diri tutan iklimi karartılmaya ve anlamsızlaştırılmaya çalışılıyor. Her türlü İslami teklif, simge ve öngörünün yoğun propagandanın etkisi altında kirletilmeye ve devre dışı kılınmaya azmedildiği bir süreçten geçiyoruz. Büyük topluluklara yön veren ve sivil olması gereken yapılar kendileri için aralanan iktidar kapısından sızabilmek için her türlü insani ve İslami ilkeyi göz ardı edebiliyor."

Aziz Savaş, "Küresel Bir Proje Olarak Gülen Hareketi" ne değindi:

"Gülen Hareketi'nin" diğer bir farklılığı da, asıl bu yazının konusu olan ve bugün Cemaat-Siyaset çatışmasında kendisini bir çok eleştiri ve tartışmaya muhatap bırakan yapılanma biçimi, hareket tarzı, kullandıkları estrümanlar ve semboller, metodu ve hedefleridir.Evet, burada Fethullah Gülen'in, diğer geleneksel cemaat yapılarında görmediğimiz, dışarıdan bakıldığında klasik "cemaat" tanımlamasına uygun bir görünüm arz etse de, daha yakından incelendiğinde, bu tanımlamanın ötesinde, daha derin ilişkiler ağının ve siyasi hedeflerinin olduğu, yeni ve modern estrümanları kullanarak daha girift bir yapıyı var ettiği söylenebilir. Yayıncı ve yazar Metin Karabaşoğlu'nun, Bediüzzaman Said-i Nursî ile Fethullah Gülen'i karşılaştırırken yaptığı şu tanımlama, aslında "Gülen Hareketi" hakkında anlatılacak hikayenin özetidir:" Bediüzzaman, vizyon sahibiydi; Fethullah Gülen ise proje sahibi. Projesini gerçekleştirmek için her yolu mübah görür".

"Mecmuanın Orta Yerinde" Bilal CAN, Prof. Dr. Hüsamettin İNAÇ'ı konuşturdu:

"Türkiye hem emperyal (çokkültürlü imparatorluk tahayyül ve tasavvuruna dayanan) bir maziye sahip olması ve hem de göçlerle gelen vatandaşlarımızın bu ülkelerdeki insanlarla akraba olmaları nedeniyle bile bu bölgelerdeki siyasi, sosyal ve ekonomik değişim ve dönüşümlere duyarsız kalamamaktadır."

Eyyüp AKYÜZ "Karşı Sorular" da Muhataplarına Sordu:

"Yaşadığımız dünyanın kodlarını barındırdığına inandığınız kaç sinema filmi seyrettiniz? Bu filmlerin isimleri nelerdir? Ve sizi etkileyen en önemli sahne?"


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 30.04.2014 10:45 - Güncelleme Tarihi: 28.11.2021 21:20
2128
Yorumlar
  • Sabri Ünal 2021.11.25 19:15
    Yolcu dergisi bile zamanında uyarmış!

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.