Agora Kitaplığı, Kara Tahta, Kitaphaber

Agora Kitaplığı yazısını ve Kitaphaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Agora Kitaplığı

15.07.2013 10:31 - Kitaphaber
Agora Kitaplığı

Yayın hayatına Eylül 2003′te başlayan Agora Kitaplığı, edebiyat ağırlıklı bağımsız bir yayınevi olma hedefiyle yola çıkmıştır ve bu doğrultuda, ülkenin kültürel, toplumsal ve siyasal hayatına ‘sol bakış’la bir çentik atmayı öngörmektedir.

Kanımızca, yazılı kültürün görsel kültür karşısında bir bakıma ‘artçı savaşı’ verdiği bir çağda, otoriter yönetimlerin ve depolitizasyonun kıskacında ‘geleceksiz bırakılmış’ bir ülkede ve sürekli pompalanan popüler kültürün boğucu etkisi altındaki bir yayın dünyasında, hiç de tarafsız ve masum bir alan değildir yayıncılık.

Bilakis, orta ve üst sınıf değerleriyle yaşam tarzının baş tacı edildiği bir ‘kültür’ dünyasında, edebiyatı bir ‘varoluş meselesi’ olarak görmekten vazgeçmemenin, her türlü düşünce-inceleme-araştırma kitabında ‘toplumsal vicdan’ı elden bırakmamanın hayati bir önemi vardır. Bu açıdan bakıldığında, edebiyat gündemimizde yoksulların, dışlanmışların, itilip kakılmışların büyük ölçüde yok sayılması şaşırtıcı değildir.

Agora Kitaplığı bu noktada, has edebiyata ve yoğun emekle göz nuru araştırmalara kıymet veren, ‘seçkinci’ numaralara yeltenmeyip, okurla arasındaki mesafeyi kısaltmaya çalışan bir çizgide duracaktır. Özenli editoryal hazırlık, göz doldurucu bir görsel sunum, kaliteli baskı ve mümkün olduğu ölçüde taban seviyesinde tutmayı hedeflediğimiz fiyat politikasıyla, okurun beğenileri ve kaygılarını başa alan bir profil oluşturmayı öngörmekteyiz.

Bu amaçla, dinamik ve sinerjisi sağlam kadrosu; hayattaki duruşları ve kitaplarıyla bizimle yol arkadaşlığı duygusuyla çalışmasını arzu ettiğimiz yazarları ve çevirmenleri; kendi alanının ehli olup, ufku geniş, güncellikle tarihselliği birleştirmekte mahir dizi editörleri; bir de, her aşamada işlere burnunu sokarak fikirlerini dile getirmek isteyen, hatta keskin eleştirileriyle yoldan çıkmamamızı gözeten bilumum kafadarlarıyla; Yayınevi mutfağına bulaşıp, çorbada tuzu olsun isteyenlere veya büromuza sadece muhabbete gelenlere bir ‘hayat alanı’ açmayı hedefliyor, Okurlara ve edebiyat âlemine de ‘iyi bir gösteri’ vaat ediyoruz.

Osman Akınhay
Editör

http://www.agorakitapligi.com


Yazar: Kitaphaber - Yayın Tarihi: 15.07.2013 10:31 - Güncelleme Tarihi: 19.11.2021 14:49
2684

Kitaphaber Hakkında

Kitaphaber

Kitaphaber adına bazen yeni çıkan bir kitabı tanıtırken bazen bizden bir şeyler paylaşırken ve bazen de alıntı ve yeni çıkanlar kullanıcı isimleriyle paylaşmayı tercih etmediğimiz veya hangi profil altında paylaşmanın uygun olduğunu bilemediğimiz içerikleri bu kullanıcı profiliyle paylaşıyoruz. Bir dönem kitaphaber adına yaptığımız söyleşileri de bu isimle paylaştığımız olmuştur.

Kitaphaber ismine kayıtlı 127 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 8 kitap bulunmaktadır.