Âyîne Edebiyat Dergisi 3. Sayı
Edebiyat ve sinemanın deruni bir ahenk içerisinde ilerleyen esintilerine kulak verdiğiniz vakit; hikâyelerin, şiirlerin ve senaryo yorumlarının sayfalarını aralamakta olan kelimelerin aheste dokunuşları, bu kez sizleri edebiyat dünyasına yepyeni bir soluk getirmiş olan "Ayine Dergisi"nin sayfaları arasına sürüklemektedir.
Kelimelerin büyülü dünyasına sürülmeye gönüllü olacağınız zengin bir içeriğe sahip olan derginin satırları arasında dolaşmaya başladığınızda ise edebiyat ve sinema dünyasının renkli düşüncelerini süslenen bir cümle imparatorluğu karşılamaktadır sizleri. Ve hiç bilmediğiniz bir şehrin caddeleri arasında dolaşırken edebiyat dünyasının rayihalı ikliminden esintiler fısıldamaktadır kulağınıza.
Sayfalar arasında ilerledikçe birbirinden değerli simaların düşünce misafirhanesine konuk olacağınız bu nitelikli çalışmalar, öncelikli olarak edebiyat ve sinemanın yeni bir harman yeri olan fikir işçiliği atölyesinde karşılamaktadır okurlarını. Kısa bir sunuşun ardından ise edebiyat ve sinemanın mihenk taşları haline gelmiş isimlerle yapılan röportajlarla( İlk sayıda Ayşe Şasa, ikinci sayıda ise Ali Ural gibi isimlerle) devam etmektedir. Röportaj faslından sonra şiir ve hikâyelerle örülmekte olan bir üslubun revnakı içerisinde okurlarını sürükleyen dergi, "Ayine'dekiler" çatısı altında topladığı eserlerini "Düşün-Yorum/ Mihmandar/ Sinema-Hal/ Tanı-lı Yazılar ve Ters Yüz( Çeviri Dosyası)" gibi bölümlere kategorize ederek ilgi ve beklentileri dikkate alan gündemiyle okur pusulasını daha da belirginleştirmektedir.
Ayrıca sinema ve edebiyat beğenileriyle beslenmekte olan dergi, "is olmaktan ziyade bir iz bırakma " düsturunu kendilerine gaye edinmiş bir ekip tarafından hazırlanmakta olup, kurdukları fiyakalı cümlelerle kelime kelime edebiyat dünyasına kök salan bir oluşum içerisindedir. Öyle ki edebiyat ve sinema dünyasının tanıdık simalarının(Yıldız Ramazanoğlu, Enver Gülşen, Serkan Yorgancılar, Hasibe Çerko vb.) dergiye konuk olarak dâhil edilmesi bu yönde sağlam adımlarla ilerlemekte olduğu izlenimi uyandırmaktadır.
Edebiyat ve sinemayı kendine dert edinmiş olan bu fikir işçileri, Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Topluluğu etrafında toplanarak oluşturdukları kültürel aktivitelerde kalemlerinin tozunu alarak başladıkları faaliyetlerini "Ayine" Dergisi ile taçlandırmalarının ardından geniş bir kitle tarafından beğeni toplamıştır. Henüz yayın hayatına yeni başlamış olmasına rağmen geniş bir yelpazeye yayılan dergi, çıkarmış olduğu ilk iki sayısıyla oldukça başarılı bir işçilik ortaya koymuştur. Ve okurlarının beğenisine sunacağı 3. sayısıyla da sürpriz isimleri ağırlaması beklenilen dergi şimdiden takipçileri tarafından merakla beklenmektedir.
Ve son olarak, "Ayine" ekibi 3. sayısıyla birlikte siz okurlarını da harcı cümlelerle karılmakta olan derginin analiz atölyesindeki yerlerinizi almaya davet etmektedir...
Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 30.07.2012 11:57 - Güncelleme Tarihi: 19.11.2021 23:52