Ayraç Dergisi 76. Sayısı Yayınlandı, Dergi, Dergihaber

Ayraç Dergisi 76. Sayısı Yayınlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Ayraç Dergisi 76. Sayısı Yayınlandı

11.02.2016 09:00 - Dergihaber
Ayraç Dergisi 76. Sayısı Yayınlandı

Bu sayıda Editör Ömer Faruk; Kadir Has Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Sabah Gazetesi köşe yazarı Prof. Dr. Hasan Bülent Kahraman'la okumak, yazmak, sahaflara düşmüş imzalı kitaplar ve meşhur kütüphanesi üzerine; muhafazakârlık, modernleşme, fotoğraf sanatı ve küratörlüğünü yaptığı sergiye dair kaçırılmayacak güzellikte bir söyleşi gerçekleştirdi.

Söyleşide "Okumak nedir? Bu ihtiyaç neden doğuyor?" Sualine: "Okumak aslında insanın kendisine bir cevap aramasıdır. Bir çare üretme aracıdır okumak."

"Bir kitap nasıl okunmalı?" Sorusuna verdiği cevap ise oldukça dikkat çekiyor:"Birkaç okuma vardır. Bir tanesi roman okumak... Gençliğimde felsefi roman çok sevdiğim için onları da altını çizerek okurdum. Ama romanları hiçbir zaman masa başında okumadım. Kütüphanelerde okumak zorunda kaldığım birkaç tanesi hariç... Ama romanları hayatım boyunca bir yere uzanarak okudum. Düşünce kitaplarının da binde birini bile bir yere uzanarak okumadım. Onları da daima masa başında çizerek okudum." Şeklinde yanıtlıyor.

Bu sayıda yine Ayşegül Uyar ve Gülnaz Eliaçık'ın Öykücü Nilgün Bıyıklı ile yaptığı röportajı okurken ayrı bir dünyanın pencerelerini aralayacaksınız.

Röportajda "Öykü ve anlatılarınızda insanları cezbeden şey sizce nedir?" Sorusuna Nilgün Bıyıklı: "Sanırım insanlara ayna tutuyorum. Yapamadıkları veya söylemek isteyip de dile getiremediklerini çatır çutur söyleyince sahici geliyor bütün bunlar. Yüksek edebiyat gibi bir derdim hiç olmadı. Ağdalı dil, metaforlu cümleler bir okuyucu olarak beni de yorduğundan, nasıl metinler okumayı seviyorsam, o tarz yazıyorum." İfadelerini kullanıyor.

Ayraç 76.Sayı yine güncel ve gündemden hiç bir zaman düşmeyecek olan kitaplarla ilgili bu sayıda Meltem Salacak, Ömer Yalçınova, Bahar Uysal, Gökhan Özcan, Tuba Dere, Fatma Zehra Sunay, Sedat Palut, Asuman Demir, Oktay Özbayrak ve Özge Uysal'ın oldukça önemli birbirinden güzel yazıları ile dergilikten alınıp okunmayı bekliyor.

İyi okumalar.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 11.02.2016 09:00 - Güncelleme Tarihi: 27.11.2021 08:39
3194

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.