Bekir Sıtkı Erdoğan Vefat Etti, Haber, Kitaphaber

Bekir Sıtkı Erdoğan Vefat Etti yazısını ve Kitaphaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Bekir Sıtkı Erdoğan Vefat Etti

25.08.2014 11:48 - Kitaphaber
Bekir Sıtkı Erdoğan Vefat Etti

Türk şiirinin yaşayan değerli isimlerinden Bekir Sıtkı Erdoğan'ı kaybettik. "Hancı" ve "Kışlada Bahar" isimli şiirleriyle tanınan Bekir Sıtkı Erdoğan dünyaya veda etti. 1926 doğumlu olan Erdoğan 88 yaşındaydı. Haydarpaşa GATA Hastanesi'nde dört gündür komada olan Bekir Sıtkı Erdoğan, 24 Ağustos 2014 Pazar günü saat 18.00 civarında hayata gözlerini yumdu. Şair Bekir Sıtkı Erdoğan'ın cenaze namazı 25 Ağustos Pazartesi günü ikindi namazını müteakip Üsküdar Çiçekçi'deki Selimiye Camii'nde kılındıktan sonra memleketi olan Karaman'a götürülecek.

Bekir Sıtkı Erdoğan, 1926 yılında Karaman'da doğdu. Kuleli Askerî Lisesi ve Kara Harp Okulu mezunu idi. Kıta subaylığı yaptı. Bu arada Ankara Üniversitesi, Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi'ni bitirdi. Heybeliada Deniz Lisesi, İstanbul Alman Lisesi ve Marmara Koleji'nde edebiyat öğretmenliği yaptı. Aruz, hece ve serbest vezinle şiirler yazdı. Şiirlerinden bazıları bestelendi. Rubai türündeki şiirleri başta Hisar, Türk Edebiyatı, Yüzakı ve Kubbealtı Akademi Mecmuası olmak üzere bir çok dergide yayımlandı.

Kitaphaber olarak yakınlarına ve şiire baş sağlığı diliyoruz.

Kışlada Bahar, Zeki Müren'in sesinden

Hancı, Müzeyyen Senar'ın sesinden)

Bizim Türkümüz, Mustafa Yıldızdoğan'ın sesinden.


Yazar: Kitaphaber - Yayın Tarihi: 25.08.2014 11:48 - Güncelleme Tarihi: 05.07.2022 17:22
2679

Kitaphaber Hakkında

Kitaphaber

Kitaphaber adına bazen yeni çıkan bir kitabı tanıtırken bazen bizden bir şeyler paylaşırken ve bazen de alıntı ve yeni çıkanlar kullanıcı isimleriyle paylaşmayı tercih etmediğimiz veya hangi profil altında paylaşmanın uygun olduğunu bilemediğimiz içerikleri bu kullanıcı profiliyle paylaşıyoruz. Bir dönem kitaphaber adına yaptığımız söyleşileri de bu isimle paylaştığımız olmuştur.

Kitaphaber ismine kayıtlı 127 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 8 kitap bulunmaktadır.