Bid'at Konusunda Doğru Bir Yaklaşım - Abdulkayyum Es Suhe, İlahiyat, Ferhat ÖZBADEM

Bid'at Konusunda Doğru Bir Yaklaşım - Abdulkayyum Es Suheybani yazısını ve Ferhat ÖZBADEM yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuy

Bid'at Konusunda Doğru Bir Yaklaşım - Abdulkayyum Es Suheybani

19.07.2011 23:23 - Ferhat ÖZBADEM
Bid'at Konusunda Doğru Bir Yaklaşım - Abdulkayyum Es Suheybani

Bidat konusu hemen bütün ümmeti ilgilendiren önemli bir konu. Bir çok farklı sebepten dolayı, maalesef bidat konusu ile ilgili eser sayısı çok az.

İslamda bidatın yeri ve zararları ile ilgili öz ve net bilgiler veren eser, hacmi küçük muhtevası büyük diyebileceğimiz bir eser.

Bir kısım eserlerde geçen, bidatı hasene/güzel bidat diye bir unsurun islamda olmadığı delilleri ile ortaya konuyor. Kitapta yer almaması ile birlikte, İmam Rabbani Mektubat adlı eserinde aynı konuya derinlemesine işaret ediyor.

Bidat ile ilgili yanlış yaklaşımlar ve bunların sebepleri ortaya konulduktan sonra, hadisler ile bu yanlış anlaşılmalara açıklık getiriliyor.

Hz. Ömer'in (ra) "bu ne güzel bidattır" sözü ile ilgili olarak, İbn Kesir'den (rh) alıntı yapılarak burada bidatın kelime manası olarak kullanıldığı aksi durumda hadis ile çelişeceği mesajı veriliyor.

Bidat kavramı ile ilgili selef ve halef alimlerinin sözleri tahlil edilip, doğru olan yaklaşım okuyucu ile paylaşılıyor.

Eserin sonuç kısmında ise maddeler halinde, bidat konusu ile ilgili olarak akla gelebilecek sorulara cevap veriliyor.

Müslümanların ateşten sakındıkları gibi bidatten sakınmaları gerekir. Nihayetinde şayet tevbe edilmez ise, işlenen bidat, bidat ehlinin azap görmesine sebep olacaktır.

Bidat konusunda hassas olmak için, konu ile ilgili sahih hadisleri iyi bilmek gerekir. Elimizdeki eser, bidat konusu ile ilgili bütün sahih hadisleri içeriyor.

Bidat ve zararları üzerinde ziyadesi ile duran eser, konu ile ilgili bilinç seviyesini arttırabilecek bir eserdir.

Bidat konusunda hata yapmamak için; sahih hadislerin, siyeri Nebi'nin ve sahabe hayatlarının çok iyi bilinmesi gerekir.

Bidat Konusunda Doğru Bir Yaklaşım
Abdulkayyum Es Suheybani
Darul Hadis yayınları


Yazar: Ferhat ÖZBADEM - Yayın Tarihi: 19.07.2011 23:23 - Güncelleme Tarihi: 25.11.2021 07:56
3431

Ferhat ÖZBADEM Hakkında

Ferhat ÖZBADEM

1979 yılının bir Haziran günü Adıyaman’da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini Adıyaman’da bitirdi. Gül Eğitim Yardımlaşma Dayanışma İlmi Araştırmalar Ve İnsan Hakları Derneği kurucu üyesidir. Özgün İrade, Vuslat, AbıHayat ve Yolcu dergisinde şiir ve makaleleri yayınlanan yazar evli dört çocuk babasıdır.

haberdurus.com, zeynepder.org, dunyabizim.com, kitaphaber.com.tr web sitelerinde belli periyotlar ile yazı yazmaktadır.

YAYIMLANMIŞ ESERLERİ

Düşünce: 40 Esas 40 Düstur, Cennetin Anahtarı, Cennetin Yolu, Kur’an’ı Nasıl Okumalı, Kur’an’ın Gölgesinde Hz. Muhammed

Araştırma: Dünden Bugüne İslami Hareket, Edebiyat Gemisinde Düşünce Adamları

Roman: Brezilya, Muaz, Muhammed Mursi, Saffan Bin Muattal

Şiir: Ebrulim.

Deneme: Ortalama Bir Âşık Olmamı Bekleme Benden.

SERİ ÇALIŞMALARI

Tavsiyeler Serisi (10 Kitap):

Aliya İzzetbegoviç, Fethi Yeken, Hasan El Benna, Hasan En Nedvi, Malcolm X, Mevdudi, Mustafa Meşhur, Said Havva, Seyyid Kutub, Yusuf El Karadavi

Roman (Beşir Serisi, 6 Kitap):

Beşir ve Sultan Abdulhamid, Beşir ve Fatih Sultan Mehmet, Beşir ve Gazali, Beşir ve İbn Haldun, Beşir ve Osman Bey, Beşir ve Selahaddin Eyyubi.

Biyografik Roman (Öncüler Serisi, 14 Kitap):

Aliya, Hasan el Benna, Malcolm X,  Mehmet Akif, Mehmet Akif İnan, Meryem Cemile, Metin Yüksel, Mevdudi, Muhammed Ali, Necip Fazıl, Ömer Muhtar, Said Halim Paşa, Seyyid Kutub, Zeynep Gazali.

Mesajlar Serisi (15 Kitap)

Ali Fuat Başgil, Aliya İzzetbegoviç, Cemil Meriç, Fethi Yeken, Hasan El-Benna, Hasan En-Nedvi, Malcolm X, Mehmet Akif Ersoy, Mevdudi, Mustafa Meşhur, Necip Fazıl Kısakürek, Nurettin Topçu, Said Havva, Seyyid Kutub, Yusuf El-Karadavi

Ferhat ÖZBADEM ismine kayıtlı 222 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 18 kitap bulunmaktadır.

Twitter Kitapyurdu.com