Bismillah Otel - Hakan Albayrak

Filistin, Morisya, Arjantin, Kıbrıs, Suud Arabistan, Ermenistan, Somali, Çerkesya, Gana ve Fransa Notları.
Hakan Albayrak kitaplarında hep bir izlenimin, bir çığlığın, bir kalbin sıcak ve duru kelimelerini görebilirsiniz. Kitaplarını kalbine değen güzelliğin ve doğruluğun adına milim milim işleyen ve bu işlediği kitaplarıyla ezilmişlerin dili ve sözcüsü olan bir yazardır Hakan Albayrak.
Bismilah Otel Hakan Albayrak'ın bizi düşünceye sevkeden, gözlerimi açan, açılan gözlerimize iki damla yaş bırakan hikayelerin toplanmış hali. Kitabı ağzındaki Hak sözünü eksiltmeden ve gittiği yerlere de bu Hak sözlerinden vazgeçmeyen biri dillendirmişse o zaman dinlemek lazım.
Gezip dolaştığı yerlerdeki izlenimlerini birinci tekil şahsın ağzıyla çoğul şahıslara aktaran Albayrak bu kitabıyla "Ebuzer" den sonra yine yapmış yapacağını diyoruz. Çünkü kitabı okurken kitapta geçen bir cümleyle "Küreselleşmeden mustarip bir dinozor olarak bu otantintik karşılama usülünden çok etkilendik" diyoruz kitap hakkında. Kitap hala ismi sıkça zikredilmeyen topraklarda biz gibi atan kalplerin biz gibi düşünen biz gibi yaşayan insanların hayatlarını sunması bakımından önemli.
Filistin, Morisya, Arjantin, Kıbrıs, Suud Arabistan, Ermenistan, Somali, Çerkesya, Gana ve Fransa 'da da bizler gibi şarkı söyleyen ve bizler gibi söylediğ şarkıda hüzünlenen insanlar olduğunu bu kitapta aşikar bir biçimde görüyoruz. Bir resim karesinde aynı kalbi görmek bizler için bir güzellik, bir neşe, bazen de bir hüzün kaynağı.
Hakan Albayrak izlenimlerini sunmaya devam etsin. O bizde siyah uzun ceketli, güneş gözlüklü, ve kirli sakallı, içtiği sigarasıyla birşeyler anlattığında biz onun anlattıklarıyla Filistin'e, Kıbrıs'a, Gana'ya, Morisya'ya ve bilumum ülkelere gideriz.
Bismillah Otel
Hakan Albayrak
Vadi Yayınları
Yazar: Bilal CAN - Yayın Tarihi: 17.02.2011 19:14 - Güncelleme Tarihi: 22.11.2021 15:52