Buralar Anadoluʼdur Hikayelerle Doludur, Edebiyat, Ayşe BAĞCA

Buralar Anadoluʼdur Hikayelerle Doludur yazısını ve Ayşe BAĞCA yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Buralar Anadoluʼdur Hikayelerle Doludur

09.06.2014 10:56 - Ayşe BAĞCA
Buralar Anadoluʼdur Hikayelerle Doludur

Yıllar öncesinde bir edebiyat dergisinde beni derinden etkileyen bir hikâye okumuştum."Baba gitmeliyim. Gitmekten muradım bana ihtiyaçları oldukları için değil benim bu gitmeye muhtaç olmamdır." sözcüklerini her okuyuşumda içimde bir yara açılır, hüzün gemileri yollardım uzaklara. Kendisiyle tanışmak şansına erdiğim yazarın daha sonra aynı güzellikte pek çok hikâyesini okumak kısmet oldu.

Her hikâyesinde hüznün kadife kanatlı kelebeklerini göğe salan İbrahim Eyibilir nihayet beklenen kitabını çıkarmış. Bu kitap için geç kalındığını düşünmüştüm ama beklenene değen, içi dopdolu bir kitap olduğunu görüyorum.

Bizi yaralamış varlığımızla birlikte var olmuş, dönüştürülüşümüzün sızısını duyduğumuz pek çok anı fotoğraflayıp şiir tadında dile getiren yazar, içimizdeki külü de bir taraftan eşeliyor. Yer yer derinliklerinden şiir ırmakları akan, insan denilen varlığın kadim sırlarını ve duygu dünyasını kelimelerle harmanlayarak hikâye kıvamına getirilmiş okunası bir kitap "Teyzemin Radyosu".

Şair Masalı, Teyzemin Radyosu, Sağır Kaya, Ceylanı Vurdular, Sinek, O, Buğu, Bir Çiçeğin Ölümü benim en çok dikkatimi çeken hikâyeler oldu. Ceylanı Vurdular ve Sinek birbirini tamamlayan iki sembolik hikâye olarak üstün bir duyuşun tezahürü olarak ortaya çıkıyor.

Anlamın ve duyuşun yüksek tepelerinde gezinen yazar kendimize dahi anlatmaya çekindiğimiz insan olanın hikâyesini okuyucusuna en güzel biçimde sunuyor. Bir taraftan da şehrin bize unutturduğu toprakla olan muhabbetimizi tazeleyip "O üzerindeki mora çalan çiçeklere kanma. Buralarda ona geven dikeni derler, biraz daha bastırırsan kanatır." dediğinde kederli bir tebessüm bırakıyor yüzümüzde.

"Senin için ağaçsız, yalangı, geven dikeni ve mavi kayalardan oluşan bu dağ başının benim için bir "ev" olduğunu bilmeni umarak getirdim seni buralara."

İbralim Eyibilir'e bu güzel kitabıyla onun güçlü hayal ve ruh dünyasını ve özgün yazarlık yönünü bizlerinde görmesine fırsat verdiği için teşekkür ediyoruz. Nice güzel hikâyelerin altında imzasını görmek ümidi ile...

Teyzemin Radyosu
İbrahim Eyibilir
Roza Yayınları
120 Sayfa


Yazar: Ayşe BAĞCA - Yayın Tarihi: 09.06.2014 10:56 - Güncelleme Tarihi: 12.03.2024 19:08
2754

Ayşe BAĞCA Hakkında

Ayşe BAĞCA

1983 Haziran ayında doğdu. Zaman içerisinde çeşitli dergi ve edebiyat sitelerinde yazdı. Kitaphaber'le yoluna devam ediyor. 

Ayşe BAĞCA ismine kayıtlı 46 yazı bulunmaktadır.

Twitter