Çitlembik’in Maceraları, Çocuk, Misafir Köşesi

Çitlembik’in Maceraları yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Çitlembik’in Maceraları

09.06.2017 09:00 - Misafir Köşesi
Çitlembik’in Maceraları

Merve Yüksel, Kitaphaber için kaleme aldı...

''Benim küçük dostlarım,
Siz sanıyorsunuz ki burada yazılanların hepsi birer hikâye.
Çitlembik ve Sarıncak dede de aslında birer hikâye kahramanı…
Fakat size bir sır vermeliyim, yaklaşın yamacıma: Sarıncak dede aslında yıllaaaar yıllar önce gerçekten yaşadı.
Asıl adını unuttuğunu söylüyor ama ben biliyorum ne olduğunu: Sarı Saltuk. Evet, eskiden ona Sarı Saltuk diyorlardı. Sarı Saltuk çok cesur ve yürekli bir kahramandı. Ayrıca bizim Nasreddin Hoca'nın da arkadaşıydı. Şehir şehir, ülke ülke gezerek insanlara iyiliği, doğruluğu, güzelliği anlattı. Fakat hepimiz Nasreddin Hoca'yı tanıyorken, Sarı Saltuk'tan habersizdik. İşte bu yüzden onu yaşadığı zamandan çıkarıp bugünümüze çağırdım.
Bakalım iyi etmiş miyim... Okuyup bana söyleyin olur mu?''

(Tanıtım Bülteninden)

Büyük bir kültür karmaşasının hakim olduğu günlerden geçiyoruz. Şüphesiz, bu karmaşadan en çok da çocuklarımız etkileniyor. Bizim kültürümüze ait olmayan görüntüler, sesler, kahramanlar, idoller, metinler, yiyecekler, oyuncaklar, çocuklarımızın zihin dünyasını istila etmiş durumda... Bu ortamda yaşarken, kültürümüze ve medeniyetimize aşık olanları, tarihimizin toprak altında kalan değerlerini çağın sesine büründürüp gün yüzüne çıkarıp, pırıl pırıl çocuklarımızın kendi değerleriyle buluşmasına emek atfeden bir kitap var karşımızda.

Seviyeli yayın örnekleriyle tanınan H Yayınları tarihimizin en önemli şahsiyetlerinden biri olan Sarı Saltuk'u çocuklarımızla buluşturarak okuyucularını sevindirdi. Çocuklarımızın hayal dünyasını zenginleştirecek olan bu kıymetli çalışma Yazar Firdevs Kapusızoğlu tarafından kaleme alındı.

Cıvıl cıvıl sayfaları, birbirinden güzel ve eğitici bölümleriyle okuyucusuyla birlikte olan Çitlembik'in Maceraları kitabında Sarı Saltuk, bugün bu demde yaşayan bilge, cesur ve tatlı bir Türk dedesi, 'Sarıncak dede' olarak çıkıyor çocuklarımızın karşısına. Çitlembik'le birlikle türlü maceraların içine giriyor, bu maceraları yaşarken Çitlembik'e iyiliği, güzelliği, doğruluğu ve daha pek çok şeyi öğretiyor. Yazar, olayları düşsel gerçekliğin postmodern bir görüntüsü içinde sunuyor. Düşsel ile kurmaca arasında gerçekliğin üzerinde oynanan masalımsı bir oyunu andırıyor. Yazar, düşsel/ gerçekdışılık ile gerçekliği birbirine bağlayarak büyülü gerçeklik aracılığıyla yoğurduğu gizem öğeleriyle olayları modern kurgu içinde harmanlayarak okurla buluşturuyor.
Çocuklarla anlaşmak, onların dilini yakalamak oldukça zordur. Üstelik onların biz yetişkinleri nasıl gördüğünü sezebilmemiz daha da zordur. Bu gerçeği bilen Yazar Firdevs Kapusızoğlu, bir çocuğun gözlerinden yetişkinlerin dünyasına bakıyor. Bir yetişkinin de çocukların dünyasında gezineceği bu kitapta kahramanlar ve olaylar akıcı bir üslupla anlatılıyor. Hem de insanın içini ısıtan harikulade çizimlerle destekleyerek.

Birbirinden sevimli olay örgüsüyle, çizimlerle ve renklerle eser, çocukların okumaya ve resme ilgisini arttıracak. Çitlembik'in Maceraları çocukların yüzündeki gülümsemeyi pekiştirecek.

Çitlembik'in Maceraları

Yazan: Firdevs Kapusızoğlu

Çizen: Merve Özdoğan

H Yayınları


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 09.06.2017 09:00 - Güncelleme Tarihi: 07.06.2022 19:13
3360

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1018 yazı bulunmaktadır.