Dert bende Ne Gezer Beyim, Edebiyat, Misafir Köşesi

Dert bende Ne Gezer Beyim yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Dert bende Ne Gezer Beyim

07.05.2012 11:40 - Misafir Köşesi
Dert bende Ne Gezer Beyim

Ersin Kendir, kitaphaber okurları için değerlendirdi.

Yazarın diğer kitapları gibi bu kitabında da kendinizi ayrı dünyalarda gezdirecek derin düşüncelere dalıp nefs muhasebesi yapacaksınız. "bey ile dilenci" başlığında bey ile dilenci diyalogu aktarılmış olup hikmet dolu derin manalar içeren hasbihal sunulmuştur. Neslihan hoca "yazmasam çatlamazdım; ama kesin infilak ederdim" demiş. Söylemeyim de öleyim mi diyen gönül insanları gibi yazılarıyla nice gönüllere su serpmektedir. Kitabın başlarında üniversite hayatında başı açık olduğu için hocalarının ders anlattırdığını ve çok sevdiklerini ardından başını kapattığında herkesin aksi istikamete dönüp tavır almalarını dünkü çalışkan öğrenciye başını kapatınca itibar edilmemesini yorumlamış.

Edebi hitabetiyle tasavvufu harmanlayıp ağaçtan, meyveden, aşktan, gönülden dahası insandan bahsedip ilahi aşk ile konuları değerli kılıp okurun istifadesine sunulmuş. Aşk dedik, aşktan bahsetmiş yazar. Beni kör kuyularda bırakma diyerek aşk'ı kuyunun çıkrığı ile bakraç arasında geçen diyalogda resmetmiş anlaşılası olsun diye.

Dilencinin bey'den Allah rızası için istemesi ile başlayan muhabbet derin bir muhasebe sonucu dilencinin istemeyi bırakıp olanın şükrünü eda etmesiyle farkında olma, olabilme, yere düşen bir nimet için; senide yere düşen bir lokma gibi hakir görseler hiç razı olur musun? Sorusu ile düşünmeye sevk etmektedir. Bizlerde o dilenci gibi olabilmeliyiz "talebimden geçtim olanın şükrünü seçtim" diyebilmeliyiz. Kahrın da hoş, lütfun da hoş misali.

Yazar kendi örtünme hikâyesine de yer vermiştir kitapta klasik örtünmelerin nelere mâl olduğunu ve bilinçli örtünme serüvenini aynı kaderi paylaşan birçok insanın psikolojisini aktarmış. Aşkın, sadakatin, sevdanın örneğini "can kuşu ile akasya" başlığıyla sunmuştur.

Dert bende Ne Gezer Beyim
Neslihan Nur Türk
Erkam Yayınları


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 07.05.2012 11:40 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 16:37
3807

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.