Diriliş Türküsü - Mustafa Özçelik, Edebiyat, Misafir Köşesi

Diriliş Türküsü - Mustafa Özçelik yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Diriliş Türküsü - Mustafa Özçelik

02.02.2011 19:00 - Misafir Köşesi
Diriliş Türküsü - Mustafa Özçelik

Nihat İlhan, kitaphaber için kaleme aldı.

Geldi mi şiire böyle girer eylül
Güneş solgun resimler çizerek gizlenir parkların
tenhalığına

Şair/Yazar Mustafa Özçelik, hayatı anlatmayı iyi bilen biri. Kelam ilmine sahip, edindiği tecrübeleri ile bunları harmanlayıp şiire yediren bir adam. Her mısrasında derin bir anlam süzülür onun yazdıklarında. Şiir dediğinse hayatı yansıtır. Bizde onu bu yüzden böyle saygı ile okuruz. Şiirin en rahatsız edici yönü budur. İnsan hayatı anlatır kelimelere. Sonrası oturup onu anlamak kalır biz okurlara.

Çünkü güller
Bir girdabın dans derslerinden serinlikler alarak
bize yaşama dersleri sunardı

Kolay değil cümleleri hemen anlamak. Üzerine düşünmeden ele almak şiirlerine yapılacak en büyük saygısızlık. Zira şiir kendini hemen ele veriyorsa bize kalan sadece onu okumaktır. Halbuki şiir bir sırra işaret etmelidir. Maddeyi değil, mananın ötesine geçerek bize oradakini sunmalıdır. Yoksa şiir tam vücut şeklini alamamıştır. Son zamanın en iyi şairlerinden biri olarak karşınıza elbette ki Mustafa Özçelik çıkar. "Diriliş Türküsü" adlı kitabı ile gönüllere ortak olmaya gelmiştir.

Hangi çölde kalmışsa Leyla sevgimiz su
Mahirdir sözlerimiz
incilere dönüşür kum taneleri

Diriliş Türküsü kitabı daha önceki şiir kitaplarından yapılan derlemelerle oluşturulmuş. Hayat karşısında en acımasız, bazen de en sevimli notlarını alan bir şairin günlüğü gibi. Fakat bir şair yazmış, eğer yazan şairse kelimeler bir sırra dönüşür ve her harfte ayrı bir haberin müjdeleyicisi olur. Gerçekten de şiir okumak isteyenler için kaliteli kitaplar sıralamasında ilklerde yer alacak bir paya sahip. Diğer şairlerden çok ince bir farkı var. Cümleleri yürekleri okşuyor, acıtıyor ve onların içinde ki acıları iyi bir de sıvazlıyor.

Gittikçe bunalan seslerle doluyor dünya
Yalnızlığını hangi adreslerde sorarsın
Omzunda hayatın anlamsız yükü
Kalbim bu sığ geçitlere zor sığarsın

Belki kendini açıklıyor, belki de bizi. Kesin olan ise herkese hükmeden sözler bunlar. Ancak bir şair hayatı bu şekilde betimleyebilir. Acıyı ancak bu kelimeler anlatır.

Kitaptaki Bölümler; İfşa, Güle, Yağmura ve Bahara Selam, Dünyanın Tenhasında, Serenat

Diriliş Türküsü
Mustafa Özçelik
Birleşik Yayıncılık


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 02.02.2011 19:00 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 09:12
3197

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1018 yazı bulunmaktadır.