Düzceli Mehmet - Halit Ertuğrul, Edebiyat, Misafir Köşesi

Düzceli Mehmet - Halit Ertuğrul yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Düzceli Mehmet - Halit Ertuğrul

02.02.2011 18:36 - Misafir Köşesi
Düzceli Mehmet - Halit Ertuğrul

Nihat İlhan, kitaphaber için kaleme aldı.

Belki de son zamanların yazılmış en iyi öykü kitabı diyebileceğim bu kitap Halit Ertuğrul'a ait. Baştan sona gerçek bir hayat hikayesi. Her hattında yeni bir soluk, yeni bir heyecan. Ateist bir insanın tekrar imana gelmesi üzerine. Çok büyük ilgi çekmiş ve çok geniş kitlelerce okunmuştur. Diyebiliriz ki Halit Ertuğrul'un okunmasını çoğullaştıran kitaptır, "Düzceli Mehmet".

Her anıyla gerçek bir hikaye. Baştan sona dramla yazılmış. Halit Ertuğrul'un kalemi de çok iyi. Cümlelere dramı saygıdeğer bir biçimde yedirmiş. Anlatımı gayet ciddi. Ne ağır bir dil var ne de pek sade. Büyük, küçük herkesin okuyabileceği ve herkesi de etkileyebilecek türden. İçinde pek çok öğütte bulunduruyor. Zaten gerçek hayat hikayeleri her zaman ilgiyi çekmiştir. Kitap orta bir kalınlıkta ve yaklaşık yüz altmış sayfadan oluşuyor.

Kitabın konusuysa zaten okuyucusunu baştan çekiyor. Konu şöyle;

Kitabın yazarı olan Halit Ertuğrul üniversitede bir öğretmendir. Yeni eğitim öğretim sezonun açılmasıyla birlikte birinci sınıf öğrencilerinden Mehmet adlı bir öğrenci dikkatini çeker. Mehmet ateist, Allah'a inanmayan, peygamber ve kitap kabul etmeyen bir öğrencidir. Bu kendisine ailesinden gelen bir özelliktir. Daha önceleri annesi veya babası kendisine hiç Allah'ı tanıtmamış, hiç Allah'ı idrak edememiştir. Gelişmelerle birlikte zamanla ateistliği yaşam biçimi seçmiş ve artık hiçbir kuralı tanımamıştır. Halit Ertuğrul'un dikkatini çeken bu öğrenci zamanla kendisiyle yakınlaşır ve din, inanç konusunda muhabbetler yaparlar. Aradan zaman geçtikçe Mehmet İslam'a ve Allah inancına daha da ısınır. Günlerden birinde bir trafik kazası geçirmesiyle de her şey tersine döner ve Mehmet sanki yıllar yılı müslümanmış gibi bir anda her şeyi bırakıp ibadete yönelir. Bu süre zarfında meydana gelen olaylarsa okuyucuyu daha da kitaba bağlamaktadır. Ve yine zaman geçtikçe Mehmet daha kulluğuna önem verir derken doksan dokuz depreminde Düzce'de meydana gelen sarsıntıyla birlikte Mehmet namaz kılarken can verir.

İnsana soluğunu dahi aldırmayacak biçimde yazılan bu kitap, Nesil Yayınları tarafından basılmıştır. Hala baskı üzerine baskı devam etmektedir. Geniş bir okuyucu kitlesiyle karşılaşmıştır. Akıcı diliyle daha okuyucuyu içine çeken bu kitap, insanı sanki kendi acı çekiyormuş gibi hüzünlendirmeye yetiyor. İnsanı acıma duygusuna yeltendiriyor. Dediğimiz gibi zaten hayat hikayeleri anlatılan her kitap insanlar tarafından tutmaktadır. Bir de buna Halit Ertuğrul'un akıcı ve sade üslubu eklenince kitap insanı ister istemez daha içlendirebiliyor.

Düzceli Mehmet
Halit Ertuğrul
Nesil Yayınları


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 02.02.2011 18:36 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 09:14
6817

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.