Fayrap Dergisi 71. Sayı Yayınlandı
Derginin bu sayısı Eren Safi'nin "Amenerrasulü" ve Elyesa Koytak'ın "Türk Şiirinde Cia – 2" başlıklı uzun siyasi şiirlerle açılıyor. Dursun Göksu'dan "Derdim Bana Derman", Hakan Arslanbenzer'den "Nerdesin?", Selman Ertaş'tan "Zulüm", İbrahim Demir'den "x: şiir, y: şiir çıkmaz", Zehra Yağmur'dan "Allah'tan", Sadık Koç'tan "Çaresiz Çelişki", Sırrı Can Kara'dan "Çemberlitaş" bu sayıda okurla buluşan diğer şiirler oldu.
Hikaye
Nisan sayısı, hikayeleriyle de dopdolu. Mustafa Nezihi Pesen "Dördüncü Gün" adlı hikayesiyle bir çocuğun annesiyle ilişkisini yalın bir dille anlatıyor. Yahya Arslan'ın "Pepe Memet" hikayesi sokağın ve halkın ortasından konuşuyor. Fatma Nur Kaptanoğlu ve Yavuz Ahmet Koç bu sayının hikayeleri oluyor.
Eleştiri yazıları
Derginin bir diğer yoğun bölümü eleştiri yazıları. Elyesa Koytak ve Murat Küçükçifci ortak kaleme aldıkları "Edebiyatın meydanı neresi?" başlıklı çağrı metninde, son dönemde internet ortamında giderek yaygınlaşan ve şiir ortamını hedef alan sataşmaları ifşa edip, düşüncenin ve edebiyatın ciddiyetini müdafaa ediyor. Bir diğer yazıda Murat Küçükçifci, Edebiyat Ortamı dergisinin şiir yıllığını titiz bir eleştiriden geçiriyor. Dursun Göksu'nun "Biyografi Merakı" başlıklı yazısı ise, şiire yaklaşımda biyografik tutumun tutucu ve uzaklaştırıcı etkisini Türk Şiirinin son yüzyılı üzerinden irdeliyor.
Devriye bölümü bu sayıda Melamet, Hece, Japonya, Edebiyat Ortamı, İtibar dergilerini ve yeni çıkan Diriliş Postası gazetesini konu ediniyor.
Fazıl Baş, "Adalet siyaset olmaz" yazısında son dönemin küresel ve yerel siyasi gündemini adalet fikri etrafında düşünmeyi teklif ediyor.
Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 02.04.2015 13:00 - Güncelleme Tarihi: 25.11.2021 21:45