Garaudy'ye kesilen ceza kimin?, Haber, Alıntı

Garaudy'ye kesilen ceza kimin? yazısını ve Alıntı yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Garaudy'ye kesilen ceza kimin?

27.06.2012 11:14 - Alıntı
Garaudy'ye kesilen ceza kimin?

Müslüman feraseti, Fransız cesareti

Garaudy Bir Fransız. Sartre gibi, Camus gibi, Le Pen gibi, De Guelle gibi. Ama onu farklı kılan özelliği: Müslüman ve yalnız bırakılmış olması; onun peşinden gidenlerin Nasrettin Hoca'yı yarı yolda bırakanlardan farksız olması diyebilirim.
20. yüzyılın resminde üzgün ama onurlu, başı dik bir Fransız. Komünist Parti'nin ileri gelenlerinden, senatör ve cumhurbaşkanı adayı. Cezayir kurtuluş savaşına şahit olan, ırkını desteklememiş bir Fransız. Kurşuna dizilmekten son anda kurtulan adam. Rus komünizminin asla komünizm olmadığını söylediğinden Fransız Komünist Parti'sinden ihraç edilen dürüst bir adam. 82 yılına kadar İslamiyet hayranı. (Belki de Müslüman olduğunu açıklamadı.

Zira, Müslüman kimlikli aydınların dikkate alınmadığı bir namussuz dünya bu dünya.) 82 den sonra şehadet getirmenin ve dünyaya iltimas etmemenin gereğine inanmış güzel bir Müslüman.

Ömrü, Batı'nın sahte ilerlemesi, komünizmin insanileştirilmesi ve siyonizm'in dünyayı ateşlere atacak olan iğneli fıçıdan fırlamış ifrit olduğu fikri üzerinde cenk ateşleri yakmakla geçti.

Edebiyat denilince Kafka'nın anlam dünyasına ve varoluşçuluğun kemiklere dokunan sesine kulak verdi.

Yaşayanlara -en sade- Çağrı'yı yapan, aksanı Fransız kendisi ademin oğlu olan yalnız bir adam Garaudy.

Yalnız, çünkü Rusları eleştirdiğinde Fransız komünist dostları yanından kaçtılar; İsrail, mitler ve terör hakkında dilini sakınmadan "uydurulmuş efsanelere" yönelttiğinde Müslümanlar terk ettiler onu cenk meydanında.

Garaudy çağın tanığıdır. 20 yy'ın şafağında doğmuş, bir savaşın ayak sesleri gelirken dünyaya gelmiş ve görmüştür ölmenin, öldürmenin, sömürünün, ihanetin, yalanın tarihini. Bu yüzden yalnızdır. Zira, tanık olmaktan korkanlara inat, o tanık olmuş ve itiraf etmiştir bizlere sömürünün sömürü olduğunu, soykırımın bir masal olduğunu, Avrupa'nın çokyüzlü olduğunu ve insanların gerçeği taşımakta ne kadar aciz olduklarını.

Hakikat, ürkütür insanları

O, Eflatun'un mağarasını terk eden adamıdır. Dışarıdaki güneşi görüp mağaradakilere "dışarıda kocaman bir ışık var! Bırakın ateşe tapmayı" dediği için ateşlerde yanmaya terk edilmiştir o adam. Yalanlara alışanlara hakikati anlatmanın bedeli canınız dahi olabilir. Zira, en zor değişen alışkanlıklardır. Yalana alıştıysanız eğer, hayatınız yalanı yaşama biçiminden öte geçmez! Mesela "Hitler soykırım yapmadı!" dese bir adem, başta Müslümanlar "hadi canım!" der alışkanlık ve manipülasyon sayesinde.

"İsrail'i Kuran Efsaneler" adlı kitabı Fransa'da yasaklandı. (Türkçe'ye İsrail, Mitler ve Terör adıyla Pınar yayınlarınca kazandırılmıştı.) O da yetmedi 2002 yılında Siyonistlere "siyonizmin terörle kolkola gezdiğini "söylediği için 33 milyon auro ceza verildi. (Allahtan ceza onanmadı. Maksat, korkutarak susturmak!) Bir efsane olarak aramızda konuştuğumuz "bir Arap şeyhi 10 milyon auro'yu vereceğini söylemiş" söylentilerini hatırlıyorum da...

Garaudy, vurduğu yerden ses getiren Avrupa'nın son entelektüellerindendi. O konuşunca, yazınca hatta susunca bile seviniyorduk. Zira, bir adam, hem de sömürgecilerin topraklarında kendini kurşunların önüne atıyordu. Avrupa'nın yüzündeki özgürlük maskesi yerlere düşüyordu o sırada. Bu da Garaudy'nin tezleri arasında vardı: Hıristiyanlık Yahudiliğin güdümüne girmiştir. "Tarih algıları İbrahim'i Tevrat'ta nasıl anlatıyor ve vaad edilmiş topraklar kavramını nasıl yorumluyorlarsa, Hıristiyanlar da Yahudiler gibi yorumluyor," demişti. Yahudiler Garaudy'nin susmasını, susturulmasını istiyorlardı ve de Avrupalılar peygamberlerini öldürenlerin dediklerini yapmakta gecikmediler: Garaudy sustu!

Dinlerin ve "dinime küfreden Müslümanların" farkı

Garaudy, dinler arasındaki "dinamik farkı" çok iyi biliyordu:"Bana göre İslam, çağları arkasında sürükleyen bir dindir. Diğer dinler ise, çağların arkasında sürüklendi. Yani İslam dışındaki bütün dinler, zamana uyduruldu. Reforma tabi tutuldu. Mukaddes kitaplar çağlara göre tahrif edildi. Kur'an ise indirildiği günden beri hep zamana hükmetti. O, zamanı değil, zaman onu takip etti. Zaman yaşlandıkça, O gençleşti"
İşin tuhaf yanı ise, Türkiye'de bir dönem konferans sebebiyle bulunan Garaudy için bazı gazetelerde Garaudy'i küçümseyen yazılar çıkmıştı, özetle: "İslam'ı bir Fransız'dan mı öğreneceğiz?" yollu... Evet, aslına yabancılaşanlara belki İslam'ı Fransızca anlatmak daha evladır! Öyle ya kendinden olanı sevmeyene yabancılar hakikati söylediklerinde belki "hac mevsimi bu yıl da kurban bayramına denk geldi" gibi cehalet yüklü haberler yapmazlar.

Sağlam delile yaslanan yaşlı filozof

30'lu yıllarda silahsız insanlara kurşun sıkmamak için silah bırakan bir manga Cezayirli askerin hayatına attığı vicdan kesiği, 60'lı yıllarda Senusileri tanımasıyla yeniden sızlayan adam, hiçbir kurum, parti ve cemaatin desteğini almadan yalnız başına cumhurbaşkanlığına adaylığını koyduğunda yüzbinlerce Fransız "emin" olduğunu bildikleri Garaudy'e oylarını verdiler.

Fakat, Avrupa'da yükselen semitist lobiler Garaudy'i üniversiteye kapatmaya azmetmişti. Ekranlara ve kalabalıkların karşısına çıkmasına talepleri kırdırdılar. Yazmaktan başka çaresi yoktu ve adeta kaderini yazdı. Avrupa'nın ortasında Boşnaklar ne kadar yalnız ve gururlu iseler Garaudy de Boşnak kardeşleri kadar yalnız ve onurluydu.

Garaudy, 20 yy da Avrupa'nın özgürlük yalanlarını, Semitistlerin uyutan efsanelerini başlarına çalan adamdır. Yalnız ve tarih kadar yaşlı. Haklı olanların kaderinde olduğu gibi kenarda kalmaya mahkum.

"Yaşayan sağlam delile dayanarak yaşasın!" denilmişti. Garaudy'nin delili sağlam; benim delilim çürük olsa da güzel bir Fransız'ı sevmek ve Yaşayanlara Çağrı kitabına tekrar bakmak için bir engelim yok!

"Benim kitabım Müslümanlar için değildir. Bunu Müslümanlara akıl vermek için değil, kendi vatandaşlarıma İslam'ı duyurmak için yazdım. Hepsinin özü ise, İslam bizim geleceğimizdir." sözlerini söyleyen insan kibirli bir Fransız, oportünist bir Avrupalı ya da komünist değildir; tevazu sahibi bir Müslüman'dır ancak!

Zeki Bulduk'a it bu yazı dunyabizim.com sitesinden alıntılanmıştır.

Kaynak: https://www.dunyabizim.com/portre/garaudyye-kesilen-ceza-kimin-h2728.html


Yazar: Alıntı - Yayın Tarihi: 27.06.2012 11:14 - Güncelleme Tarihi: 25.11.2021 14:13
2712

Alıntı Hakkında

Alıntı

Genelde kaynak göstererek arada ise sadece atıf yaparak farklı sitelerdeki içerikleri sitemizde yayımladığımız oluyor. Kaynak vermediğimiz içerik için lütfen uyarın, düzeltelim.

Alıntı ismine kayıtlı 114 yazı bulunmaktadır.