Hece Dergisinin 228. Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

Hece Dergisinin 228. Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Hece Dergisinin 228. Sayısı Yayımlandı

01.12.2015 09:20 - Dergihaber
Hece Dergisinin 228. Sayısı Yayımlandı

Rasim Özdenören'in "Gerçek ve Görüntü" adlı yazısıyla açılan Hece'de bu ayın dosyası Ebubekir Eroğlu'na ayrıldı. Şiirinin 50. Yılında Ebubekir Eroğlu hakkında yazıları Enis Batur, İhsan Deniz, Hayriye Ünal, Münire Kevser Baş, Mehmet Sümer, Halil Güney, Fatih Kasva, Mehmet Okumuş kaleme alırken Eroğlu ile şiire dair söyleşiyi Hayriye Ünal gerçekleştiriyor.

Aralık sayısı şiir sayfaları Arif Ay'ın "Kadınlar Amentüsü"şiiriyle açılıyor, İhsan Deniz'in "Çok Şey Olmuş Bana" şiiriyle devam ediyor. A. Barış Ağır"Yeniden Dünya"ve Metin Dikeç"Sözüm Bitti"şiirleriyle ilk kez Hece'de yer alırken ilk kez dergiye konuk olan genç şairler de şöyle: Taner Sarıtaş, Ayşe Çelikkaya, Uğur Yanıkel, Sena Çelik, Ömer Aydın.

VeÂtıf Bedir, Bünyamin K.,Mustafa Bal, Mehmet Yıldırım, Mehmet Sümer, Nergihan Yeşilyurt, Mustafa Uçurum, Bilal Can, Çağatay Koparal, Süleyman Sabri Genç, Emre SöylemezHece'de şiirleri yayımlanan diğer şairler. Hece'de her sayı bir öykü yayımlanıyor; bu sayının öyküsü Merve Koçak Kurt'a ait: "Feyruz'un Sesinde".

Dosya konuğu şair Ebubekir Eroğlu"Bir edebiyatta klasiklerle irtibat,hizayı sağlar, çıtanın yerini gösterir." diyor.Hece dergisi çeviri sayfalarının ise iki konuğu var: Mahmud Derviş ve Rimbaud. Arapça çeviri Mehmet Hakkı Suçin'e, Fransızca çeviri Fahrettin Arslan'a ait. Elçin Sevgi Suçin ise Derviş'in şiirini değerlendiriyor çeviri sayfalarında. Derginin yazılar bölümünde Mihriban İnan Karatepe, Gürsel Aytaç, Mehmet Kırtorun, HasibeÇerko, Zeki Bulduk, Ali Sali imzaları yer alıyor. Yazarın Oyuncaklarının konuğu Hüseyin Akın, Portre'nin konuğu Güray Süngü. İbrahim Demirci, Zelkif Yıldırım, Bülent Ata veAsım Gültekinkendilerinetahsis edilensayfalardayazıyor. Bu sayıda çeşitkenarı Eyüp Önder, Semih Diri, Vahdeddin Varlı, Hasan Bozdaş, Nahit Narlıkuyu, Melike Kılıç hazırlamış. Çeşitkenarda işlenen dergiler Dergâh, Davudun İnsanları ve Doruk. Yeni kitapları ise İsmail Çakmak, Yusuf Turan GünaydınveEnsar Kösekaleminden okuyabilirsiniz.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 01.12.2015 09:20 - Güncelleme Tarihi: 08.12.2021 22:31
2959

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.