Hece Taşları Dergisi 3. Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

Hece Taşları Dergisi 3. Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Hece Taşları Dergisi 3. Sayısı Yayımlandı

14.05.2015 09:00 - Dergihaber
Hece Taşları Dergisi 3. Sayısı Yayımlandı

ŞİİR BİR HİKÂYE ASLOLAN İNSAN

İnsanın insandan uzaklaştığı sözlerin içinin boşaltıldığı hangi dostun candan hangisi camdan sarılmadan farkı göremediğimiz sözlerden bir petek öremediğimiz yarayı şefkatle saramadığımız dosta bahanesiz varamadığımız nefis putlarını kıramadığımız işimiz düşmeden aramadığımız gözümüzü yumup göremediğimiz Allah selamını veremediğimiz sevinci sevinçle karamadığımız gönlümüz toprağa seremediğimiz tebessümden çiçek deremediğimiz zulme göğsümüzü geremediğimiz bir zaman dilimi kişner kapıda.

Bir zaman dilimi kişner kapıda herkesin gözünde bir at gözlüğü sağa bakmak yasak sol ona benzer karşıya karşıya daha karşıya istediğin kadar bakmak serbesttir ama önemlisi görebilmektir görünce gördüğün denecek yerde denmesi gereken denilmelidir denmemesi sözler yenilmelidir ağız bir değirmen dil onun taşı nefsinden ağzına neyi dökersen onu öğütürsün odur servetin çün sözünle alışveriş yaparsın sözün kalpsa hokkabazlık yaparsın kendinden başkası müşterin olmaz sesin sana çarpar müşteri kaçar.

Sesin sana çarpar müşteri kaçar bir ipte oynamaz kalp ile nefis her gece paranın üstüne yatan gözünü gözünün üstüne koymaz gurk tavuklar gibi gıgılar durur gözleri dünyayı tarayan radar varsanımlar görür sabaha kadar aç halini görmez acıyı bilmez bir yetim okşamaz gözyaşın silmez yüreğine hayır hasenat gelmez ölmeden ölümü aklına salmaz yığdığına bakar bereket kalmaz yapışır dünyaya iki eliyle ayakları yerden kesiliverir yerden bittiğini unutuverir toprak burcu burcu tütmez gözünde bahar düşü olmaz ömrün güzünde.

Bahar düşü olmaz ömrün güzünde ne yaşadın neler gördün hepsi o sen kimsin ben kimim kim kiziroğlu dünyada kaç kere yüz yüze geldik uzaktan yakından sevgi besledik kalbimizi kalbimize yasladık sevinci çoğalttık böldük acıyı gelen gitti sıra bize gelecek şiir bir hikâye aslolan insan cennet ve cehennem herkese yeter bu dünya kıracak dökecek kadar değerli olsaydı takla attıran her doğan gün yüzü gördükten sonra geldiği yurduna geri gönderir hayat defterini karalatmazdı.

Bu Sayıda

Yetik OZAN, C. Ünaldı HASANNEBİOĞLU, Talat ÜLKER, Metin ÖZARSLAN, Hasan Fahri TAN, Nuri PEKSÖZ, Durmuş KAYA, Mehmet ÖZDEMİR, Erdal NOYAN, İsmail BİNGÖL, İsmail GÖKTÜRK, Halit YILDIRIM, Seher ATMACA, Mustafa OĞUZ, Mehmet BAŞ, İbrahim SAĞIR, Hüseyin KAYA, Mustafa ERKENEKLİ, Temür Melik DEDEKURT, Tayyib ATMACA, Mehmet Fatih KÖKSAL.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 14.05.2015 09:00 - Güncelleme Tarihi: 08.12.2021 09:01
3177

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.