Hece Taşları Dergisi 4. Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

Hece Taşları Dergisi 4. Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Hece Taşları Dergisi 4. Sayısı Yayımlandı

13.06.2015 10:00 - Dergihaber
Hece Taşları Dergisi 4. Sayısı Yayımlandı

İnsan ikinci kırkını çıkardıktan sonra hatıralarının "arapları" arasında geçmişe doğru seyrüsefere çıkmak ister. Hangi hatıra yüreğini kanatlandırır, hangi hatırada yüreğinde bir yerlerin kanadığını hissederek derinden bir of çeker ama karşısında yıkılacak bir dağ göremez.

Huma kuşu yükselerde seslenmez, lambada titreyen alev üşümez, incecikten bir kar yağmaz, mezarın üstünde çakırdikeni, bitmeyince gönül yârdan ayrılmaz, yazanlar yazarken mecnun kitabın, seninkini ürüzgâra yazmazlar…

Efkâr barometrenizi yükselttiysem özür dilerim. Sözün arasına türküleri içyazı olarak girdiğime içten içe kızabilirsiniz ama üşüyen yüreğinizi kızdıracak, sizi kendinize getirecek, kendinize geldiğinizde bir dostunuza götürecek yetik sözlerden ruhunuza gıda ikram etmeme de müsaade etmemezlik etmezsiniz herhalde.

Anlam kaymasına uğratılan sözlerden, tebessümün yerini alan sırıtmalardan, konuşurken muhatabının cevap hakkını da kullanarak konuştuğumuzun farkına ne zaman varacağız?

Herkes dilinde bir iğ ile söz eğirip duruyor. Sözü gümüş, sûkutu altın suyuna ne kadar batırırsak batıralım hakiki söz ve sûkut değerini hiçbir zaman yitirmeyecektir.

Geleneği olmayan hiçbir şeyin geleceği de olmaz. Bizden önce yaşamış, bize bir gelenek bırakmış olan söz ustalarının yüreğimize açmış olduğu edep sofrasında yüreğimizi doyurma gayretindeyiz.

İnsanın ikinci kırkını çıkarmasıyla birlikte hayatında hissettiği değişiklikler aslında kendisinden önce ve kendisinden sonra 'ne yapıyorum ve ne yapacağım' sorusunu kendisine sormasıyla birlikte pişmek için fırına girmeye hazır hisseder kendini.

Dünya kurulduğu günden beri herkes bir hoş seda bırakabilmek için kendilerinden önce gidenlerin bu hoş seda bayraklarını kendilerinden sonrakilere bırakmak için nefislerinin üzerine basa basa koşarlar.

Yola çıkarken, yoldaşlarımın yolda çoğalacağına inanıyordum. Geriye bakarak hayıflanmanın yerine ileriye bakarak yeni sözler söylememiz gerektiğini biliyor, klasik hecenin kalıplarından faydalanarak serbest hece ile şiirler yazılacağını söylüyor ve yoldaşlarımın da bu yolda olmalarını arzuluyorum.

Ne mutlu hece taşlarını döşeyen, bayraklarını devraldığımız bizden önde gidenlere. Ne mutlu bizden sonra bu edep bayrağını edebiyat surlarında dalgalandıracaklara…

Bu Sayıda

Dilaver CEBECİ, Muaz ERGÜ, Mehmet KURTOĞLU, Halil GÜRKAN, Köksal CENGİZ, Ahmet ARSLAN, Habib KARASAKALLI, Mustafa BERÇİN, ÂĢık Cemal DİVANÎ, Fatma ARAS, Çağrı GÜREL, Mehmet DURMAZ, Yunus KARA, Muhammed BİZAR, HaĢim KALENDER, Bekir URFALI, Mehmet GÖZÜKARA, Hasan Hüseyin CESUR, Mustafa OĞUZ, Bestami YAZGAN, Yusuf DURSUN, Fikret GÖRGÜN, Eyüp ŞAHAN, Mehmet AVŞAR, Nihat MALKOÇ, Hasan KONÇ, A.Vahap DAĞKILIÇ, Celâlettin KURT, Muhsin İlyas SUBAŞI


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 13.06.2015 10:00 - Güncelleme Tarihi: 08.12.2021 09:01
3185

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.