Hiç Değilse Bugün, Edebiyat, Ayşe BAĞCA

Hiç Değilse Bugün yazısını ve Ayşe BAĞCA yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Hiç Değilse Bugün

04.04.2016 09:00 - Ayşe BAĞCA
Hiç Değilse Bugün

Şiir en çok hüznün ve özlemin durduğu yokuşlarda bekler bizi. Bir iz düşümüdür aklın takatinin kesildiği yerde. Özcan Ünlü "hiç değilse bugün" diyor Okur Kitaplığından ikinci baskısı çıkan şiir kitabıyla.

"Hiç değilse bu gün
Bütün kavgalar güzel olabilir
Bunca kabaran yürek bunca tırtıllı söz
Dönebilir olsun kafam güzel"

Bir temenni ve dileklerle başlar hayat çoğu zaman… Şair daha başlangıçta "şöyle yapalım bugün" deyiveriyor hayat bilgisi şiirinde. Arada sırada aşk bahsine dalıyor;

"Aşk mı dediniz
Geçiniz
Beni bir de özlerken görmelisiniz
İnce bir dalın darağacında
Yepelek gibi titrerken o menekşeyi görüp"

Serbest nazım niteliğinde yazılan şiirler yer yer ritmik sesleri de içinde barındırıyor. Anadolu insanının kendine has duygu dünyasında geçmişe, daha basit, daha yaşanılır dünyasına dönme arzusunu fısıldıyor içten içe. Şair bir hayatı çiziyor baştan başa… Anne kokusu sarıyor etrafı, ekmek devrimcisi, özlemle bir baba resmi duvara ve belki kalbin en başköşesine asılmış;"babam hep bir selvi ayışığında devleşen".

Şehrin caddelerine, semtlerine dalar, insanlardan ülkelerden geçer şair. Yaraların en onulmaz yerinde şiir sözü basmaktır kanayan yere bir bakıma. Kalbin kabaran kavislerinde bir sevdayı, bir hayali, kaybedildiğine hükmedilmiş bir dünyayı aramaktır. Yirmi dokuz şiir düşürmüş şair hayat alfabesinden okumasını bilene.

Özcan Ünlü, zoraki sözcüklerin ardına gizlenmeyip sözle kalbini buluşturmuş bu kitapta. Daha çok yalın ve anlaşılır bir dil kullanırken okuyucunun şiirle bağ kurma hazzı hiç eksilmiyor. Doğumdan ölüme hayat ırmağında setler aşarak, daha çok, özlemle karşı karşıya gelerek ömür yolunun bitiminde "aynaya bak şair" diyor:

"Hurufatı silinmiş alın yazın
Ölüme bir kapı daha aralıyor
Titreyen ve köpüren sesinde
Karanlık sokakların kurazlığı

…………

Şimdi özlemek
Ağaca çıkamayan bir çocuğun
Yerden seyretmesi gibi kirazı"

Hiç Değilse Bugün
Özcan Ünlü
Okur Kitaplığı


Yazar: Ayşe BAĞCA - Yayın Tarihi: 04.04.2016 09:00 - Güncelleme Tarihi: 12.03.2024 19:03
2872

Ayşe BAĞCA Hakkında

Ayşe BAĞCA

1983 Haziran ayında doğdu. Zaman içerisinde çeşitli dergi ve edebiyat sitelerinde yazdı. Kitaphaber'le yoluna devam ediyor. 

Ayşe BAĞCA ismine kayıtlı 46 yazı bulunmaktadır.

Twitter