Hipnoz: Kolay Kullanımlı Kendini Hipnoz Etme Teknikleri - , Düşünce, Misafir Köşesi

Hipnoz: Kolay Kullanımlı Kendini Hipnoz Etme Teknikleri - Bruce Goldberg yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitem

Hipnoz: Kolay Kullanımlı Kendini Hipnoz Etme Teknikleri - Bruce Goldberg

29.01.2011 22:50 - Misafir Köşesi
Hipnoz: Kolay Kullanımlı Kendini Hipnoz Etme Teknikleri - Bruce Goldberg

Özgür Atasoy, kitaphaber okurları için kaleme aldı.

Lieboult hastalarına şöye demiş; "Eğer sizi ilaç ile tadevi etmemi isterseniz sizden ücret alırım ancak hipnoz ile tedavi edersem ücret almam."

Hayatın her aşamasında hipnozla karşı karşıyayız. Kulaktan dolma bilgilerle öğrendiğimizi veya bildiğimizi sandığımız hipnozun bu kadarda korkulacak ve ürkecek bir şey olmadığını açıklamaya çalışmıştır. Örneğin kitap okumak bile bir hipnoz örneği sayılabilir. Kitap okurken yanındaki insanların ne konuştuğu, neler yaptığını hiç umursamazsın bile çünkü siz kitabın büyüsüne kapılmış okuduğun her sayfadan sonraki sayfayı merak edersin.

İnsan iradesi çok kuvvetlidir, eğer siz istemezseniz hiç kimse sizi hipnoz edemez. İnsanların günlük yaşamda rahat ve mutlu olabilmeleri için devamlı kendilerine telkinlerde bulunmaları bile bir hipnoz örneği sayılabilir. İnsan beyni Beta düzeyi (normal düzeyi), Alfa düzeyi (bilinç altı), Teta düzeyi (hafif uyku), Delta düzeyi (derin uyku) hipnoz edildiğinizde alfa düzeyinde olursunuz.

İnsanlar kendilerine olumlu telkinlerde bulunarak sigara, baş ağrıları, kilo verme, kilo alma, öz güven, korkularını, kaygılarının… üstesinden gelebilirler. İnsanlar kendilerini nasıl hipnoz edebileceği konusunda önemli bilgiler içeriyor.

Yazar, hayalinde canlandırma teknikleri ile insanları daha kolay hipnoza girebileceğinden bahsetmiştir. Özellikle benim en çok hoşuma giden bahçe sahnesinde şöyle insanları hipnoza hazırlamıştır. Çok büyük bir bahçenin ortasındasın. Gece yarısı. Yaz ortası. Hava sıcak ve hoş. Bahçe kilometrelerce uzanıyor. Bir patikada yürüyorsun. Yolun iki tarafında da portakal ağaçları var. Bembeyaz bir dolunay var. Portakal ağaçları ay ışığında fosfor gibi parıldayan turuncu portakallarla koyu yeşil renginde. Portakallar yerde. Olgunlar. Havada ağır bir portakal kokusu var. Uzanıp daldan bir portakal koparıyorsun. Portakalı kes ve ısır. Tatlı portakal suyu ağzına fışkırıyor. Boğazından midene iniyor. Tat portakalı… şimdi önüne bir biri ile kesişen 2 patika çıkana kadar yürümeye devam ediyorsun. Sağa dön ve iki tarafında limon ağaçları bulunan yoldan yürü. Limonlar ay ışığında parlak ve sarılar. Bir limon alıyorsun ve limon kabuğunun dışındaki sert kokuyu hisset. Limon kabuğunu soyuyorsun ve limon kabuğunun limoni kokusunu kokla. Dişlerini limona batırıyorsun ve ekşi limon suyu ağzına fışkırıyor. Tat limonu… Ağzındaki tükürük akıntısını hisset. Limon suyunu yutarken ağzın büzüşüyor. Limonun tadı ve kokusu geçmeden yürümeye devam ediyorsun …

Hipnoz kasetinizi oluşturabilirsiniz

İnsanın kendisine nasıl olumlu telkinlerde bulunmasını anlatan, hayal kurup düşündüren telkinler içermektedir. İnsanların mutlu olabilmeleri için mutlu olmayı beklemek yerine kendi mutluluğunu yaratabilmeleri önem arz ediyor. Gece yatmadan önce bütün sorunlarınızı bir kenara bırakıp uykunun keyfini çıkarmanız veya sabah uyandığınızda sürekli kendinize olumlu telkinlerde bulunarak o günü güzel geçirmeniz… En azından şunları diyebilirsiniz, her şey iyi olacak, beklentilerim gerçekleşecek, sadece bunları tekrarlamak. Bu size inanın mükemmel bir hayatın kapılarını aralayacak ve hayattan keyif alacaksınız.

Hipnoterapiste gitmeseniz bile olumlu telkinlerde bulunarak ta bunu yapabilirsiniz. Tek yapmanız gereken sessiz bir ortam ve yarım saat veya on beş dakika sizin için yeterli bir süredir. Sandalyenize oturun ve bütün düşüncelerinizi atın bir köşeye. Güzel ve keyif alacağınız bir yer düşünün. Sahil olabilir, köy olabilir veya başka bir yer.ve onu hayallerinizde öyle bir canlandırınız ki orada bulunduğunuzu hissettirin kendinize. Başlangıçta dediğim gibi insan zihni çok kuvvetlidir ve hipnozdan korkmanıza ve çekinmenizi gerektirecek bir şey yok, ama doğru hipnoterapisti bulmak elbette ciddi bir konudur. Değişmek için bir şeyler beklemek yersiz, değişmek sizin elinizde…

Hipnoz
Kolay Kullanımlı Kendini Hipnoz Etme
Bruce Goldberg
Nokta Yayınları
190 sayfa


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 29.01.2011 22:50 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 10:18
6610

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1018 yazı bulunmaktadır.