İletişim Ailede Başlar, Bilim, Misafir Köşesi

İletişim Ailede Başlar yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

İletişim Ailede Başlar

12.06.2015 09:00 - Misafir Köşesi
İletişim Ailede Başlar

Merve Yüksel, Kitaphaber için kaleme aldı...

Hayatınızdan neleri çıkarıp atmak isterdiniz? Canınız ne zamanlar sıkılır sizin, bu sık sık olur mu? Neleri kafanıza takarsınız? Bir tartışma anında, '' Keşke şunu da söylemeseydim, hay Allah söylediğime söyleyeceğime pişman oldum'' diye hayıflandığınız oldu mu?

Güzel duyguları paylaşamadığınız, söylemek istediğiniz halde, aman yanlış anlaşılırım diye söylemek istemediğiniz zamanlar oldu mu? Bunlara ''evet''iniz fazlaysa elbette mutsuz olursunuz.

Okuyacağınız bu kitap yaşanılan olayları paylaşarak belki aynı hataları başkalarının yapmasına engel olacak, belki de yüreklere sevgi tohumları ekecek. Neden mi sevgi tohumları? Nasıl ki, her işin başı sevgiyse, iletişimin kaynağı da sevgidir. Bazen duyduklarımız bizi hayrete düşürür, o an ne yapacağımızı, ne söyleyeceğimizi bilemeyiz.

Bize göre doğru ve güzel olan bir şeyi, başkasına öyle korkutarak, söverek, döverek aktaramayız ki… İletişim Ailede Başlar isimli kitap bizlere iletişimin başka bir rengini gösteriyor. Yazar Fatih Akbaba, hayattaki başarı yolunun, birbirini anlayan bireyler olmaktan ve mutluluklarını paylaşan ailelerin olmasına vurgu yaparak, aile içi iletişimin en sağlıklı ve kalıcı yollarına değiniyor.

'' Doğru davranış doğru insana götürür''
İnsanlarla iletişim kurarken, bütün davranış ve incelik edalarınla, onlara insan olduğunu hissettirmelisin… Kendi için söylenilmesini istediklerini, başkaları için de söylediğin andan itibaren, doğru yolun başlangıcına girmişsin demektir.

Yazar iletişimin en önemli basamaklarından birinin doğru insan olduğuna değinerek bu doğru insanlarında iyi aile ortamında yetişen bireyler olduğunu dile getiriyor.

''Aile Mutluluk Ortamıdır ve Kendin Olma Yeridir''
Sevdiklerimize ortak zaman dilimleri oluşturarak aile bağlarını güçlendirebiliriz. Evliliği ve hayatı kurtaracak acil ihtiyaçlar listesinde öncelikle ''dürüstlük, sadakat, sabır ve sorumluluk '' olduğunu haber veriyor.

Sağlıklı İletişimin Altın Kuralları
-Saygı Duymak
-Empati yap, huzurlu ol!
-Dinleyebilmek gerek!
-Doğal olacağız!

Fatih Akbaba, Türkiye'nin kadim şehirlerini dolaşarak, kitabıyla aynı ismi taşıyan, İletişim Ailede Başlar konulu seminerler veren, insanların mutluluğu ve ailelerin huzuru için, aile içi iletişimde görülen problemlere çözüm önerileri getiren alanında uzman bir eğitimci-yazar. Ben de kurumumuzda düzenlenen semineri esnasında tanışmıştım kendisiyle. Kimi zaman güldüren, kimi zaman düşündüren, kimi zaman da hüzünlendiren akıcı üslubuyla gönüllere muhabbetle dokunan, bütün yitiklerin gizemini korumaya çalışan, sağlıklı iletişimin kurulduğu ailelerde, her mukaddesin kendi saflığında yaşanabileceğinin inancını vurgulayan, en zor şartlar içinde bile mesut olunabileceğinin yollarını gösteren bir insan…

Düşüncelerimizde, mantığımızda, yuvamızda, sevgilerimizde, huzuru aradığımız bütün zeminlerde doğru iletişimle, doğruyu, güzeli ve erdemlikleri yakalayabilmemiz için İletişim Ailede Başlar kitabını okumanızı ve Fatih Akbaba'nın seminerlerine katılmanızı tavsiye ederim.

Fatih Akbaba
İletişim Ailede Başlar
Öncü Kitap


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 12.06.2015 09:00 - Güncelleme Tarihi: 07.06.2022 19:16
5377

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.