İtibar 40. Sayısıyla Raflarda, Dergi, Dergihaber

İtibar 40. Sayısıyla Raflarda yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

İtibar 40. Sayısıyla Raflarda

07.01.2015 09:26 - Dergihaber
İtibar 40. Sayısıyla Raflarda

İtibar'ın, yeni yılın ilk sayısı olan 40. sayısında, geçtiğimiz ay yeni kitabı Vatan Somuttur'u yayımlayan Hakan Arslanbenzer'le yapılan söyleşi ve Ahmet Murat'ın yeni şiiri "Muhayyer Münacat" öne çıkıyor.

İbrahim Tenekeci yönetiminde aylık olarak çıkan İtibar, bu ay da Hasan Aycın'ın bir çizgisiyle açılıyor. Derginin şiir sayfaları Said Yavuz'un "İçine Kapanık Çocuklar", Ahmet Murat'ın "Muhayyer Münacat" ve İbrahim Tenekeci'nin "Köye Giden Cenaze" isimli şiirleriyle başlıyor. Bu sayının diğer şairleri ise Murat Güzel, Mustafa Akar, Fatih Muhammet Atasever, Murat Koparan, Murat Sözer, Cihan Ülsen, Tuba Kaplan, Orhan Özekinci, Sadık Koç, Nihat Hayri Azamat, Nadir Aşçı, Serdar Arslan, Soner Karakuş, Sadık Altan, Ertuğrul Demir, Ömer Fatih Andı, Yusuf Hami, Kaan Orhan ve Leylâ İpekçi. Bu sayının arka kapak şiiri ise İlker Nuri Öztürk'e ait.

Derginin Ocak sayısının öykü sayfalarında Sibel Eraslan'ın "Amber Hanımın Çekim Gücü", Cemal Şakar'ın "Sonsuzluk ve Bir Gün", İsmail Özen'in "Akşama Doğru", Aykut Ertuğrul'un "Makul Saatler", Osman Cihangir'in "Bir Gün Sineği" ve Adem Tekden'in "Mümkün Hayaller" öyküleri yer alıyor. Öykülerin hemen ardından ise Işık Yanar'ın henüz yayınlanmayan yeni romanından bir bölüm olan "Yemek Duası" geliyor.

Hakan Arslanbenzer: "Birinci Cihan Harbi, Bizim İçin Bitmedi, Devam Ediyor"

İtibar'ın Ocak sayısında, Ali Görkem Userin geçtiğimiz ay yeni şiir kitabı yayınlanan Hakan Arslanbenzer ile bir söyleşi gerçekleştirmiş. Arslanbenzer "Şiir benim gözümde daha önce söylenmiş sözlere cevap veren kesik bir diyalog, öncesi ve sonrası kesilmiş insan sözü, konuşma demek" diyor. Söyleşinin arkasından Murat Küçükçifci'nin Vatan Somuttur'la ilgili yazısı geliyor. İhsan Fazlıoğlu "Türkistan'ın Felsefe-Bilim Zihniyetinin Ana-Çizgileri" adlı çalışmasıyla yazılarına devam ediyor. Ardından, geçtiğimiz günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan Osmanlıca meselesi üzerine Berat Demirci'nin bir yazısı geliyor: "Bence'nin Osmanlıcası". Osman Toprak ise "Türkçe'nin Kodları Değiştirildi Bu Yüzden Böyleyiz" adlı yazısıyla bu sayıda. Hüsrev Hatemi "Türk ve İran Şiirinde Zerre-Güneş İlişkisi", Cihan Aktaş "Otel Konuşmaları Bizi Nereye Savurdu", Cemal Şakar "Dünyayı Yeniden Büyülemek" Tarık Tufan "Savaşı Kaybedenler" başlıklı yazılarıyla derginin düzyazı sayfalarında önce çıkan isimler. Muzaffer Serkan Aydın, Erol Yılmaz, Engin Koca, Ercan Yılmaz, Afşin Selim, Suavi Kemal Yazgıç, Gökhan Ergür, İsmail Isparta, Ayşegül Uyar, Murat Deniz, Mustafa Akar ve Edgar Morin yazılarıyla İtibar'ın Ocak sayısına katılan diğer isimler.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 07.01.2015 09:26 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2021 08:50
2379

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.