İtibar Dergisi Kasım Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

İtibar Dergisi Kasım Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

İtibar Dergisi Kasım Sayısı Yayımlandı

04.11.2017 09:00 - Dergihaber
İtibar Dergisi Kasım Sayısı Yayımlandı

İtibar, 74. sayısı olan Kasım sayısında Hasan Aycın, Ömer Lekesiz ve Cevdet Karal ile yapılmış üç söyleşiye yer veriyor. Türk Edebiyatının her kuşaktan önemli isimlerinin ürünleriyle katkıda bulundukları İtibar, doyurucu bir sayı ile okurunun karşısına çıkıyor.

İbrahim Tenekeci’nin yönetimindeki İtibar, usta çizer Hasan Aycın’ın çizgilerini yayınlamaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi şiirleriyle dikkat çeken dergi, Furkan Çalışkan’ın “Başlangıçların Sonsuz Mutluluğu” isimli eseriyle şiir sayfalarını açıyor. Mustafa Akar’ın “Yalan Aşk Şiiri”, Ali Oturaklı’nın “Baktıkça Alır” ve Raşit Ulaş’ın “Düşük Çözünürlüklü Bir Fotoğrafın Şiiri” başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise Zeynep Tuğçe Karadağ, Süleyman Unutmaz, Ömer Fatih Andı, Nadir Aşçı, Mehmet Narlı, Eyyüp Akyüz, Nurullah Genç, Rabia Gelincik, Bilal Can, Harun Yakarer, Gülsüm Esen, Eda Fırat, Aslı Bey, Ahmet Yılmaz, Yunus Karadağ, Gazi Balcı, Gökhan Ergür, İlker Nuri Öztürk, Umut Cemal, Ahmet Edip Başaran, Ali Akçakaya, Suavi Kemal Yazgıç ve Mustafa Ruhi Şirin.

İtibar Kasım sayısının öykü sayfaları da son derece zengin. Bu sayıda Sibel Eraslan’ın “Zülcenah”, Senem Gezeroğlu’nun “İstanbul’da Yalnızca Bir Semt Adı”, Aynur Dilber’in “Kelebek Takvimi” ve Yasemin Aybike Kavun’un “Yemin” isimli öyküleri bulunuyor.

Hasan Aycın, Ömer Lekesiz ve Cevdet Karal Söyleşileri

İtibar’ın Kasım sayısında Hasan Aycın ile Dilek Erdem konuşmuş. Aycın Çağımıza tanığız, öfkeli olmalıyız” diyerek önemli bir uyarıda bulunuyor. İkinci söyleşimizde Ömer Lekesiz, Hüseyin Ahmet Çelik’in sorularını yanıtlamış. Lekesiz, Türk Edebiyatı eskisiyle ve yenisiyle bir bütündür” diyor. Üçüncü söyleşimizde ise Cevdet Karal ile Ahmet Edip Başaran konuşmuş. Karal,Yeterince şahsi olmayan deneyim, ötekinde deneyime yol açmaz” diyor. Özkan Gözel’in önemli bir yazısını yayınlıyoruz: Teemmüle Davet. Musa Yıldız, Hoca Ahmed Yesevî’yi anlattığı yazısıyla ilk defa dergimizde yer alıyor. Ercan Yıldırım, Anadolu’nun İslâmlaşması üzerinden insanımızın irfanını yazdı. Cihan Aktaş’ın oteller dizisindeki son durağı Amasya. Said Yavuz’un Afrika notlarını bu sayımızdan itibaren yayınlamaya başlıyoruz. Ahmet Fatih Andı, sinema yazılarına bir yenisini ekledi. Gökhan Ergür, “Onarıcı Bir Kuvvet: Pişmanlıklar” başlıklı yazısıyla bu sayımıza kıymetli bir katkıda bulundu. Zeynep Merdan, bu kez “Derviş Gözlü Kadınlar” diyor. Mustafa Özel, Mustafa Kutlu’nun son eseri “Tarla Kuşunun Sesi” ile ilgili geniş oylumlu bir yazı kaleme aldı. Kemal Sayar, “Akşam Ülkesi” başlıklı yazısıyla aramızda. Bu sayımızın diğer yazarları ise Hüsrev Hatemi, Necip Tosun, Hatice Ebrar Akbulut, Ahmet Edip Başaran, Muzaffer Serkan Aydın, Soner Karakuş, Rıdvan Tulum ve Hamza Önalan.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 04.11.2017 09:00 - Güncelleme Tarihi: 03.11.2017 14:08
1784

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.