İtibar Dergisi Kasım Sayısı Yayımlandı
İtibar, 86. sayısı olan Kasım sayısında Mehmet Aycı ve Aykut Ertuğrul ile yapılmış iki söyleşiye yer veriyor. Türk Edebiyatının her kuşaktan önemli isimlerinin ürünleriyle katkıda bulundukları İtibar, doyurucu bir sayı ile okurunun karşısına çıkıyor.
İbrahim Tenekeci’nin yönetimindeki İtibar, usta çizer Hasan Aycın’ın çizgilerini yayınlamaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi şiirleriyle dikkat çeken dergi, Gökhan Ergür’ün “Hal ve Gidiş” isimli eseriyle şiir sayfalarını açıyor. Mehmet Burak’ın “Aslına Uygun”, Enes Kılıç‘ın “Kurşun Geçirmez” ve Abdulhâlik Aker’in “Beni Seven Kirazlar” başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise Ömer Fatih Andı, Muhammed Ali Caymaz, Bilal Can, Mustafa Ruhi Şirin, Ali Sali, Nurettin Durman, Nurullah Genç, Sibel Eraslan, Ayşe Çelikkaya, Ramazan Kılıçlı, Kenan Yusuf, Suavi Kemal Yazgıç, Mehmet Emin Küçüker, Mehmet Torun, Arif Onur Solak, Mustafa Duruş, Fatih Korkmaz, Muhammed Said Çimen, Ahmet Kerim Artuk, Ali Oturaklı, Tayfun Doğan, Yunus Karadağ, Mehmet Fatih Öz ve Tuba Kaplan.
İtibar’ın Kasım sayısının öykü sayfalarında Abdullah Harmancı’nın “Rûberû”, Hatice Ebrar Akbulut’un “Bilemezsin, Nasıl Kederleniyorum”, Sıddık Yurtsever’in “Gül Değirmeni” ve Şule Kala’nın “Girdap” isimli öyküleri bulunuyor.
Mehmet Aycı ve Aykut Ertuğrul Söyleşileri
İtibar’ın Kasım sayısında Mehmet Aycı ile Suavi Kemal Yazgıç konuşmuş. Aycı, “Türk şiirini bir bütün olarak görüyorum.” diyerek önemli bir noktaya temas ediyor. İkinci söyleşimizde Senem Gezeroğlu sormuş, Aykut Ertuğrul cevaplamış. Ertuğrul, “Zaman üzerine düşünmek kışkırtıcı geliyor” diyor. Ercan Yıldırım, “Osmanlı’da Neoliberalizm, Sosyalizm, Yerlilik ve Millilik” başlıklı yazısıyla aramızda. Asım Öz, “Millî Sinema ve Yücel Çakmaklı” üzerine bir yazı kaleme aldı. Necip Tosun, “Londra Günlükleri” başlıklı yazısıyla yürüyüşünü sürdürüyor. Ercan Yılmaz, “Şiir Üzerine Düşünceler” başlıklı yazılarına devam ediyor. Fatih Muhammed Atasever, “Şiir Direnecektir” başlıklı yazısıyla önemli bir konuya temas ediyor. Nuray Alper, “Kudüs Notları” diyor. Yusuf Bilâl Aydeniz, “Şiir Ahlâkı” başlıklı yazısıyla aramızda. Bu sayıda kitap tahlili bölümümüz de son derece zengin. Orhan Özekinci, Hüsrev Hatemi’nin “Ağustos Melali”, Nadir Aşçı, Mehmet Tepe’nin “Toprak Saha”, Soner Karakuş, Abdüssamed Bilgili’nin “I Harfinin Durumu”, Aysun Bahar Asar, Aynur Dilber’in “Az Hüzünlü Bir Yer”, Gökhan Tokatlıoğlu, Cemal Şakar’ın “Hasan Aycın’ın Çizgisi” ve Samed Karataş, Furkan Çalışkan’ın “Türkiye Saati” adlı kitaplarını değerlendirdi.
Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 02.11.2018 09:02 - Güncelleme Tarihi: 02.11.2018 09:02