itibar Dergisinin Kasım Sayısı Çıktı, Dergi, Dergihaber

itibar Dergisinin Kasım Sayısı Çıktı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

itibar Dergisinin Kasım Sayısı Çıktı

09.11.2016 09:00 - Dergihaber
itibar Dergisinin Kasım Sayısı Çıktı

İtibar, yeni sayısında zengin bir içerikle okurlarına merhaba diyor. İtibar’ın 62. sayısında, ilk kitabı “Yerlilik Düşüncesi” ile yankı uyandıran Murat Erol ile yapılan önemli bir söyleşiye yer veriliyor.

Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tenekeci’nin yaptığı, aylık olarak çıkan İtibar, Kasım sayısını usta çizer Hasan Aycın’ın bir çizgisiyle açıyor. Derginin şiir sayfaları ise Cengizhan Konuş’un “Protokol”, Eyyüp Akyüz’ün “Omuz”, Ahmet Edip Başaran’ın “İnşirah” ve Nurettin Durman’ın “Sevgili Hüzün” isimli şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise, Nadir Aşçı, Raşit Ulaş, Ercan Yılmaz, Mustafa Ergin Kılıç, Büşra Nur Tutuk, Vahide Tutu, Mert Tutucu, Muhammed Caymaz, Orhan Özekinci ve Yusuf Bilal Aydeniz. Bu sayının arka kapağındaki şiir ise Ömer Fatih Andı’ya ait.

Derginin Kasım sayısının öykü sayfalarında Fatma Barbarosoğlu’un “Helalleşme”, Yıldız Ramazanoğlu’nun “Kaptan”, Güray Süngü’nün “Ve Çocuğun Uyanışı Böyle Başladı”, Hüseyin Çelik’in “Yaşım Kırk”, Esra Erman’nın “Dünya Mirası” ve Gülcan Tezcan’ın “Mezarsız Ölüler Toprağı” öyküleri bulunuyor.

Yerlilik Düşüncesi ve Murat Erol Söyleşisi

İtibar’ın Kasım sayısında, “Yerlilik Düşüncesi” kitabıyla ses getiren Murat Erol ile Ercan Yıldırım konuşmuş. Erol: “Yerlilik sahih bir düşünme biçimidir.” diyor. Bu söyleşinin hemen arkasından ise Sait Mermer’in “Yerlilik Düşüncesi” kitabını tahlil ettiği bir yazı yer alıyor. Sibel Eraslan hem kendi hem milli kökenlerimize doğru bir yolculuğa çıktığı “Vatan yahut Sivastopol” başlıklı yazısıyla derginin dikkat çeken metinlerinden birisine imza atmış. Denemeleriyle büyük beğeni toplayan Mustafa Çiftci, “Hangi Odaların Uykusu” adlı bir yazı ile dergide yer alıyor. İbrahim Tenekeci ise özlenen deneme yazılarından birisiyle okuyucusunu selamlıyor: Ömrümün Kalan Kısmı. Derginin önemli isimlerinden Hüsrev Hatemi de “Geçmişten Bugüne Türkçe Şiir’i” irdeliyor. Ercan Yıldırım “15 Temmuz Cinayeti”, Necip Tosun “Tuna Günlükleri” başlıklı yazılarıyla derginin fikriyat sayfalarında yer alıyorlar. Mehmet Dinç, Cemal Şakar, Güven Adıgüzel, Yahya İncetahtacı, Mustafa Özel, Mustafa Ruhi Şirin, Muhammed Enes Kala, Osman Toprak, Senem Gezeroğlu, İsmail Özen, Mücahit Gündoğdu, Erol Yılmaz, Ayhan Demir, Hayrettin Orhanoğlu ve Harun Yakarer yazılarıyla İtibar’ın Kasım sayısına katılan diğer isimler.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 09.11.2016 09:00 - Güncelleme Tarihi: 03.11.2016 15:42
1856

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.