İtibar Dergisinin Temmuz Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

İtibar Dergisinin Temmuz Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

İtibar Dergisinin Temmuz Sayısı Yayımlandı

02.07.2016 18:27 - Dergihaber
İtibar Dergisinin Temmuz Sayısı Yayımlandı

İtibar, 58. sayısı olan Temmuz sayısında şair Zafer Acar ile yapılmış bir söyleşiye yer veriyor. Türk Edebiyatının her kuşaktan önemli isimlerinin ürünleriyle katkıda bulundukları İtibar, doyurucu bir sayı ile okurunun karşısına çıkıyor.

İbrahim Tenekeci’nin yönetiminde İtibar, usta çizer Hasan Aycın’ın çizgilerini yayınlamaya devam ediyor. Her zaman olduğu gibi şiirleriyle dikkat çeken dergi, Cevdet Karal’ın “Örtülerinizin Altında” isimli eseriyle şiir sayfalarını açıyor. Furkan Çalışkan’ın “Kalan Son Birlikler”, Erdal Çakır’ın “Sima Oldur ki Allah’ı Hatırlatır” ve Nurettin Durman’ın “Hayat İşte Ne Diyebilirim” başlıklı şiirleriyle devam ediyor. Bu sayının diğer şairleri ise, Seyyid Ensar, Ercan Yılmaz, Bayram Zıvalı, Mehmet Torun, Melih Tuğtağ, Cevat Akkanat, Ali Sali, Bilal Can, Selman Ertaş, Hatice Çay, Beyzanur Turcihan, Abdullah Mesud, Fatma Nur Yılmaz, Ali Oturaklı, Orhan Özekinci, Berat Demirci ve Mehmet Narlı.

İtibar, Temmuz sayısının öykü sayfaları da son derece zengin. Muhsin Macit’in “Obruk”, Handan Acar Yıldız’ın “Yağan”, Mustafa Nezihi Pesen’in “Dolap”, Emine Batar’ın “Kalp Krizi”, Mehmet Dinç’in “Adana Ticaret Lisesi’de Sevdiği Bir Kız Vardı”, Sevgi Korkusuz’un “İz” ve Seda Taşcı’nın “Tıkırtı” öyküleri bulunuyor.

Zafer Acar Söyleşisi

İtibar’ın Temmuz sayısında şair Zafer Acar ile Abdullah İlhan konuşmuş. Acar, ‘Şairler Kötü Niyetli Okumalara Pek Katlanamaz’ diyor. Derginin düşünce sayfaları ise önemli yazılardan oluşuyor. Savaş Barkçin’in “Sesler ve Sırları“ yazısı derginin öne çıkan ürünlerinden. Bu yazının ardından Yahya İncetahtacı’nın yazısı geliyor: “Hayat Hiçliğin Peşinde Koşuyor”. Hüsrev Hatemi ise bir süredir yazmaya başladığı edebiyatçılarla karşılaşma serilerine devam ediyor. Bu kez Demirtaş Ceyhun’u yazmış. Kemal Sayar da “Güzelliği Ararken” isimli yazısıyla temmuz sayısına katkıda bulunan bir diğer önemli isim. Ercan Yıldırım, Cemil Meriç üzerinden aydın tartışmalarına bir bakış demesi ile dergide yer alıyor. M.Fatih Andı, uzun bir süredir devam ettiği “Peygamberi Şiirle Sevmek” üst başlıklı çalışmaları ile önemli bir toplama doğru gidiyor. Mustafa Çiftci, Güven Adıgüzel, Özkan Gözel, Suavi Kemal Yazgıç, Hasibe Çerko, Nadir Aşçı, İsa Darakçı ve Mustafa Ruhi Şirin yazılarıyla İtibar’ın Temmuz sayısına katılan diğer isimler.

www.itibardergi.com

[email protected]

(0212) 544 24 61


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 02.07.2016 18:27 - Güncelleme Tarihi: 02.07.2016 18:27
2762

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.