Karabatak 2 Yaşında, Dergi, Dergihaber

Karabatak 2 Yaşında yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Karabatak 2 Yaşında

17.01.2014 11:44 - Dergihaber
Karabatak 2 Yaşında

On ikinci sayısıyla iki yaşına giren Karabatak, ilk günkü heyecan ve özgünlüğünden ödün vermeden yoluna devam ederek okurlarını renkli bir yolculuğa çıkarıyor. Şiirden öyküye, denemeden poetikaya, gezi yazılarından kitap eleştirilerine, sinemadan tiyatroya, fotoğraftan fotomanipülasyona, şiir çevirisinden öykü çevirisine dair bir serüven bu aynı zamanda.

İki rakamının en iyi aşkla simgelendiğini düşünen Karabatak, bu sayının dosyasını ebedileşen aşklara ayırdı. Bu aşkların kahramanları arasında Leyla ile Mecnun, Romeo ve Jüliet, Hüsn ü Aşk, Mem û Zîn, Leander ile Hero var.

On ikinci sayının röportajı, geçtiğimiz günlerde ilk beyaz perde deneyimini yaşayan genç yönetmen Faysal Soysal’la yapıldı. “İnsanlığı ilk âna götürecek rüyayı görmeye geldim" başlığıyla, dikkatleri üzerine çeken ödüllü “Üç Yol" filmini ve sanat anlayışını okurlarla paylaştı Soysal.

Karabatak’ın bu sayısında yer alan şair ve yazarlar ise Hasan Akay, A. Ali Ural, Hüseyin Akın, Mehmet Sabri Genç, Ayşe Sevim, Şafak Çelik, Nurettin Durman, Dursun Güzel, Çayan Özvaran, Yusuf Duruk, Meryem Kılıç, Hüseyin Karaca, Oya İşeri Gever, Hasibe Çerko, Güzide Ertürk, Sümeyra Yaman, Emirhan Kömürcü, Kamil Remzi Cin, Fuat Eren, Metin Erol, F. Nuriye Torun, Sevgi Yerlioğlu, Demet Soysal, Nur Kıpçak, Bünyamin Demirci, Nimet Büşra Kararmaz, Fatma Akdağ, Merve Yalçın, Ali Galip Yener, Mustafa Kurt, Sare Çizmecioğlu, Sare Öztürk, Rahşan Tekşen, F. Hande Topbaş, Bünyamin Kasap, Mehmet Kanar, Naime Erkovan, Ela Korgan, Hüseyin Sorgun, Hakan Bilge, Erol Ayyıldız, Muhsin Mete ve Sedat Gever.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 17.01.2014 11:44 - Güncelleme Tarihi: 18.11.2021 17:15
2721

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 920 yazı bulunmaktadır.