Kunduz Dersleri - Atakan Yavuz
Şairler çizdikleri yolun yolcularıdır. Onlar şiir yolunda kendilerine bir yol, yöntem usul belirleyerek vusule doğru giderler. Vusullerinde neyi amaçlamışlarsa usulüne uygun olarak hareket ederek hedeflerine ulaşırlar.
Her şair kendine bir yol seçip-ya da çizip- bu yolda ilerler. Kendine uygun bir yol çizdiği için bu yolun en büyük yolcusu yine kendileridir. Kendisine görünür bir yol çizmişse görünür, gizli bir yol çizmişse gündeme çıkmadan sessizce yol alır çizdiği yoldan. Bu istediği, hedeflediği yoldan- başta istediği amacından-kaynaklanmaktadır.
Atakan Yavuz da şairlerin yol çizici hallerinden kendine sessizce bir yol çizenlerden. Tek kitabı olan Kunduz Dersleri 2002 yılında Şule Yayınları tarafından basıldı. Şiirlerin basım tarihinden daha eski olduğu ve ara ara şiirlerde duyulan tadın artık beklenildiği gibi taze durmadığı ama sağlam ifadelerle de bu bozulmuş tadın biraz iyileştiği hissedilebilir.
Bir şair tüm zamanlara seslenebiliyorsa iyi bir şairdir! Yargı cümlesi ile bu kitabı ele alacak olursak kitap kendini raflardan indirip hakkında söylenilenler unutulup, şair kendi sessizliğine çekilip, hayat kendi akışına bırakılarak devam edilmiş.
Şiirlerde göze çarpan doğa ve hayvan figürleri şairin dilinde bir yaşama alanı gibi belirgin. İçindeki kır, orman, tabiat resimleri imgeleşerek şiirlere yerleşmiştir. Şiirlerin bunlardan uzak kalmaması şairin tabiatın iyi bir gözlemleyicisi, özleyicisi olarak şiirlerine kendi izini sürmesine neden olmuştur.
"Buğdayın soyunurken çıkardığı gürültü
Benzemiyor ama hiçbir dalgınlığa.''
Kunduz Dersleri
Atakan Yavuz
Şule Yayınları
45 Sayfa
Yazar: Bilal CAN - Yayın Tarihi: 17.02.2011 20:31 - Güncelleme Tarihi: 23.11.2021 13:06