Mavi Yeşil Dergisinin 107. Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

Mavi Yeşil Dergisinin 107. Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Mavi Yeşil Dergisinin 107. Sayısı Yayımlandı

09.09.2017 10:00 - Dergihaber
Mavi Yeşil Dergisinin 107. Sayısı Yayımlandı

Mavi Yeşil dergisi, Eylül-Ekim 2017 tarihli 107. sayısıyla okurlarına ulaştı. Yaz tatili ve bayramın ardından zengin bir içerikle okurlarına ulaşan Mavi Yeşil, edebiyat eksenli yazılara önem vermeyi sürdürüyor.

107. sayımızın hazırlıkları devam ederken derginin yayım yönetmeni Hasan Öztürk, sanal ortamda ve basılı medyada yayımlanan Kralsız Bir İmparatorluk Mavi Yeşil başlıklı konuşmasında bu derginin on sekiz yıllık serüvenini okurlarla paylaştı.

Hüseyin Alemdar, Özkan Satılmış, Burak Çapan, Örsan Gürkan, Ziya Boz, Yunus Karakoyun ve Yang Xiaobin, bu sayımızın şairleri. 107. sayıda üç öykücü var: Pınar Öğüt, Aytaç Ören ve Ayşegül Özalp.

Anıl Sakallıoğlu, aşk üzerine Mustafa Türkan da düşünce dünyamızın önemli ismi Afşar Timuçin hakkında yazdı. Mustafa Işık, şiir geleneğimizde ayrı bir yeri olan Asaf Halet Çelebi'nin şiirine değindi. Nilüfer Aka Erdem, adını sıklıkla duyurmaya başlayan Alper Canıgüz'ün bir öyküsünü değerlendirdi. Canan Sevinç, "bir öykü bir roman" başlığında Reşat Nuri'nin "Damga" romanı ile Sabahattin Ali'nin "Değirmen" öyküsünü karşılaştırdı.

Önümüzdeki günlerde "Gündem Edebiyat" adlı altıncı kitabı okurla buluşacak olan Hasan Öztürk de bu sayıda Sait Faik'in, her nedense kenarda kalmış "Kayıp Aranıyor" romanına değindi.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 09.09.2017 10:00 - Güncelleme Tarihi: 07.12.2021 07:50
2273

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.