Mostar Dergisi: Ekran Suyuna Batırılmış Ürünler, Dergi, Dergihaber

Mostar Dergisi: Ekran Suyuna Batırılmış Ürünler yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Mostar Dergisi: Ekran Suyuna Batırılmış Ürünler

03.08.2015 10:06 - Dergihaber
Mostar Dergisi: Ekran Suyuna Batırılmış Ürünler

Mostar, ilgiyle takip edilen bölümleri ve yazılarıyla okurlarını 126. kez selamlıyor. Ağustos sayısının kapak konusu "Ekran Suyuna Batırılmış Ürünler" Amerikan tarzı satış reklamlarının artık ezberlediğimiz bir formülü vardır: Ürün hakkında dikkat çekici ifadeler kullanarak tanıtımı gerçekleştirecek olan sunucu, ürünü bilimsel ve teknik açıdan faydalı bularak tasdik edecek olan uzman kişi, ürünü bizzat kullanıp fayda sağlamış olduğunu beyan edecek halk tipi figürasyon, geçişlerde tempoyu düşürmeyecek müzik ve almazsak kaybedecekmişiz hissi yaratan tezcanlı bir seslendirme… Tüm bu unsurlar bir kurgu etrafında bir araya getirilir ve ürün tanıtımı gerçekleştirilir. Yarım saati bulan tanıtımlarda aynı görüntüler ve aynı ifadeler sürekli tekrar edilir ve izleyiciler ürüne gerçekten ihtiyaçları olduğuna inandırılır.

Bu sayıda Tarık Muhammed Nur ile Sudan ve diğer Müslüman coğrafyaları üzerinde İngilizlerin sömürgeci tutumunun açtığı sorunlar üzerine kapsamlı bir söyleşi gerçekleştirilmiş: "İngiliz Okullarından Çıkanlar Siyah İngilizlerdir."

Mücahit İlker:"Ekran Suyuna Batırılmış Ürünler", Ahmet İlker Mercan: "Bu Millet Sultan Abdülaziz'in Ahını Çekiyor", Sulhi Ceylan: "Sen Hangi Kelebeksin?", Ömer Faruk E.: "Aristo'ya Rağmen Grek Denince Akla Mısır Gelir!", Beyaz Arif Akbaş: "Gittim Gördüm Tuna Akmaz Olmuş", Mihriban Eloğlu: "Her Şey De İstatistik Değil ki!", Okay Tiryakioğlu: "Mâverâünnehir Sadece İki Nehrin Arası Değildir", Mehmet Ali Özkan: "Paris Bir Afrika Köyü Değildir!", Abdullah Altun: "Malezya'da Eğitim", Şule Beyaz: "Kalbimize Sokulmuş Modern Hurafeler", Murat Koparan: "Erdem, Kırlarda Çiçekler Artık Bensiz Açacak" Şahin Aslan: "Hemşehrim Nereden Geldin, Nereye Gidersin?", Mümin Munis: "Osmanlı'da Okumanın Manası Neydi?", Süleyman Salih Şahin: "Temaşa-i Dünya: Baraka ve Samsara", Affan Agâh Sezer: "Güzel Türkistan Sana Ne Oldu?", M. Fatih Çakır: "Çin Müslümanları" yazılarıyla dergide yerini alıyor.

Ayrıca Peride Nigâr Hanımefendi, "Cezbe Efendi Niçün Tanpınar'a Tenkit Yazmayı Öğretmedi?" ve Üstad Muharrem Cezbe "Çubuk İçmek Caiz midir?" yazılarıyla Ağustos sayısında yerlerini aldı.

Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okunacak bir bölüm oluşturuyor. "İllüstrasyon", "Gençliğin Gündemi", "Kitap", "Gençlik Sohbetleri", "Ajanda", "Sözlük", "Makam" bölümleri de ilgililerini bekliyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 03.08.2015 10:06 - Güncelleme Tarihi: 27.11.2021 19:38
2300

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.