Mostar Dergisi Yine Dopdolu, Dergi, Dergihaber

Mostar Dergisi Yine Dopdolu yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Mostar Dergisi Yine Dopdolu

11.05.2013 11:03 - Dergihaber
Mostar Dergisi Yine Dopdolu

Dergi bu sayısında zihnimizin çeperlerini saran ve bizleri yanıltan eğitimle ilgili ön kabulleri ele almayı uygun görüyor. Ömür boyu eğitim gibi sözlerle herkesi hizaya sokma çabasındaki nevzuhur hurafelere karşı aklen teçhiz olmak gerektiğini düşünüyor.

Mükerrem Mete, Medrese eğitimi almış olan İbrahim Aydemir ile 'Medreselerde Eğitim ve Klasik Kitaplar' üzerine yaptığı söyleşi dikkat çekiyor.

Süleyman Halil Oktan 'Medine'de On Gün', Emre Baştuğ 'Ayrılık Deryası' başlıklı araştırma röportaj yazısıyla, Mümin Munis 'Abbas Çölünden İstanbul Surlarına ', Cemaleddin Uğuz ' Tezhipten Minyatüre', Muharrem Yeşilyurt 'Sütçü İmam', Sulhi Ceylan 'Schopenhauer'ın Karamsar Dünyası', Emre Topoğlu 'Küreselleşme', Argun Cevher 'F Klavye' yazılarıyla okuyucuyla buluşuyor.

Derginin en önemli bölümü olan 'Tezgâh' bu ay okuyucudan gelen iki şiir ve iki denemelerle biraz daha hareketleniyor. Muhammed Emin Selvi'nin hazırladığı Ödüllü hikâye yarışması 'Tanık' Tezgâh'da okuyucusuyla buluşuyor. Ayrıca Bilal Can'ın hazırladığı Kırkambar bölümü de her ay olduğu gibi bu ay da dopdolu.

Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacak bir bölüm oluşturuyor. 'Gençliğin Gündemi', 'Çorba', 'Kitap', 'Külliyat', 'Öğrenci Günlüğü', 'Bilişim', 'Rahle', 'Kırkambar', 'Tarih Diyalogları', 'Çizgi Hikâye', 'Çizgili Düşler' ve 'Zaman Zaman İçinde' bölümleri ise ilginizi bekliyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 11.05.2013 11:03 - Güncelleme Tarihi: 20.11.2021 01:20
2577

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 920 yazı bulunmaktadır.