Mostar Nisan 110. Sayı; Modern Zamanlara Nasıl Gelindi, Dergi, Dergihaber

Mostar Nisan 110. Sayı; Modern Zamanlara Nasıl Gelindi yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Mostar Nisan 110. Sayı; Modern Zamanlara Nasıl Gelindi

10.04.2014 09:33 - Dergihaber
Mostar Nisan 110. Sayı; Modern Zamanlara Nasıl Gelindi

Mostar, ilgiyle takip edilen bölümleri ve yazılarıyla okuruyla 110. Kez buluşuyor. Sayfa sayısı artan "Tarih Diyalogları", "Sayeban", "Aynelhayat" bölümlerimizin yanı sıra "Hatırat", "İnce Fikir", "Ahval-ı Üdeba" 2014'ün yeni bölümleri. Nisan sayımızın kapak konusu "Modern Zamanlara Nasıl Gelindi"" Kapak yazısında, Hayatımızdaki birçok eylemin modern dönem öncesinde yapaylıktan uzak olmasının karşısında bugün bakış açımızın sert ve büyük bir değişimle maddiyatın çemberine nasıl girdiğini sorguladık. Nerenin eşiğindeyiz" Sorusunu sordurtan tüm "yenilikler" hayatımızın bir parçası olmaya devam ediyor. Binlerce yıldır yapılan işgallerde inşalar işgalciler tarafından katlediliyordu. Fakat artık bu görüntüleri video paylaşım sitelerinden arayıp izlemek şimdiki insanlara mahsus "normal" bir davranış oldu. Savaşların daha kanlı, fakirliğin daha acılı olacağı zamanlar, insanlığı bekliyor. Modern hayatın getirdikleri bir virüs gibi bütün dünya ülkelerine sıçrıyor.

Davut Bayraklı "Her Pazarın Kuralı Farklıdır" yazısıyla, Mümin Munis, "Rus Yayılmacılığına Karşı Seyyid Tâhâ-i Nehrî (k.s)", Sulhi Ceylan, "İmam Gazâlî'nin Hakikat Arayışı", Argun Cevher "Bir Stres Topu Olarak Sosyal Medya", Emre Baştuğ, "Suriye'den İstanbul'a: Hayata Yeniden Başlamak", Ahmet İlker Mercan, "Anneciğim Türkler Geliyor!" Beyaz Arif Akbaş "Türk Milletini Şekillendiren Eser: Mızraklı İlmihal", Şahin Aslan "Şimdi Reklamlara Kısa Bir Ara Veriyoruz", Bülen Ata " Şehrazat'ın Penceresi", Süleyman S. Şahin " Sinemayı Snat Yapan Ülke Fransa", Peride Nigâr "Sabilik ve Şebabet Devrimden Birkaç Hatıra" ve Üstad Muharrem Cezbe " Memleket Kimseden Çekmedi, Paşazâdelerden Çekdiği Kadar!" yazılarıyla Nisan sayımızda sizlerle.

Gündelik hayatın, sosyal konuların, genel kültürün ve mizahın geniş yer tuttuğu yazılar da zevkle okuyacağınız bir bölüm oluşturuyor. "Gençliğin Gündemi", "Kitap", "Külliyat", "Öğrenci Günlüğü", "Gençlik Sohbetleri", "Anekdot" ve "Tezgâh" bölümleri de ilginizi bekliyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 10.04.2014 09:33 - Güncelleme Tarihi: 17.11.2021 16:51
2300

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.