Muşta Dergisi 4. Sayı Zilli Eğitim Başlığıyla Yayınd, Dergi, Dergihaber

Muşta Dergisi 4. Sayı Zilli Eğitim Başlığıyla Yayında yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsin

Muşta Dergisi 4. Sayı Zilli Eğitim Başlığıyla Yayında

17.03.2015 14:00 - Dergihaber
Muşta Dergisi 4. Sayı Zilli Eğitim Başlığıyla Yayında

Muşta Dergisi, 4. sayısına "Zillî Eğitim" başlığını atarak, eğitim mefhumunun hakîkatine vurgu yapmak yolu ile içinde bulunduğumuz eğitim sisteminin noksanlarını, açmazlarını ve yerliliğini düşünmeye davet ediyor. Eğitim sistemini, modern bakış açısının sunduğu kıstasları bir yana koyarak, saf Müslüman akıl ve fıtrata uygunluk tedirginliği ile yorumluyor.

Derginin 4. sayısının mülâkat köşesini ise, fikirleri ve kişiliğiyle modernizmin Türkiye'de en çok ürktüğü isimlerden biri olan Bülent Akyürek dolduruyor. "Bütün Okulları Kapatıp Hapishaneye Çevirelim" başlığı ile çıkan mülâkat, Müslümanların dünyevîleşme ile olan imtihânının genel hatlarını, Bülent Akyürek üslûbunun sıra dışılığı ile ortaya koyuyor.

Muşta Dergisi bu sayısında, bir ilkeden yola çıkarak, bir ilki gerçekleştiriyor. Modernizm bütün dünyayı hızla bir betonarme enkâza çevirirken, tarafını tabiattan, topraktan ve fıtrattan yana seçen dergi ekibi, okurlarına servi ağacı tohumu emânet ediyor. Okurlarından da bu emânetin gereğinin yerine getirilmesini talep ediyor.

Muşta Dergisi'nin bu sayısında yer alan yazılar:

  • Sulhi Ceylan – Bilgiyi Metalaştıranlara Notlar
  • Mücahid İlker – Sokullu Mehmed Paşa, Okullu Mehmed Maşa
  • Uğur Cumaoğlu – Marshall Defol!
  • Raşit Ulaş – Ter Kokusu Üzerine Parfüm Sıkmak Olarak Eğitim Sistemi
  • Şahin Aslan – Ceo'lar Ya Bir Marangoza Çırak Olacak Ya da Bir Çiftçinin Kölesi Olacak
  • Muhammed Cemal Ünal – Okulsuz Toplumdan Modern Köleliğe
  • Abdullah Karaca – Tiyatro: Olma Oyunu
  • Yunus Ahmed – Tatlı Suyun Güzel Müslümanları Sudanlılar
  • Taha İnci – İhtiyaç Hissi ve İhtiyaca Göre Terkib

Ayrıca derginin sabit bölümlerinden Şirâze'de, eğitime dâir şirazeden çıkmış üç mesele irdeleniyor.

Muhafazakârın Dilinden bölümünde ise Mahfuz Aktan isimli karakter, "Manchester City'nin Sahibi Mansur bin Zayed Millî Eğitimi Alsın, Öğrenciler Şampiyonluğa Oynasın" diyerek, eğitim sorununa kendi aklınca bir çözüm getiriyor.

Dergi bu ay Huzûrî Baba'dan bir şiiri, İslâm harfleri ile yayınlıyor.

Bunlarla beraber bu sayıya Hakan Keleş "T-L-B" isimli hikâyesiyle, Muhammed Cemal Ünal "Arzuhâl" isimli şiiriyle, Abdullah Karaca ve Bahadır Dadak ise illüstrasyonları ile katkıda bulunuyor.

Dergi dibâcesinde "Anâsır-ı erbaa'ya, Hazret-i İnsan'a, akıl ve fikir sahiplerine, vicdanlı gönüllere, gönlü kırık ve endişeli Müslüman'a ve Müslümanca duruşun haysiyetinin çilesini çeken herkese selâm ediyor.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 17.03.2015 14:00 - Güncelleme Tarihi: 28.11.2021 19:05
3010

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.