Olağan Şiir Dergisinin 21. Sayısı Şiirde Mana Dosyasıy, Dergi, Dergihaber

Olağan Şiir Dergisinin 21. Sayısı Şiirde Mana Dosyasıyla Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden

Olağan Şiir Dergisinin 21. Sayısı Şiirde Mana Dosyasıyla Yayımlandı

08.08.2021 09:00 - Dergihaber
Olağan Şiir Dergisinin 21. Sayısı Şiirde Mana Dosyasıyla Yayımlandı

Olağan Şiir 21. durağında Ahmet Haşim'e ve "100 Yıl Sonra Tekrar: Şiirde Mânâ" dosyasına yer verdi.

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği tarafından iki ayda bir yayımlanan Olağan Şiir 21'inci sayısıyla okurunu selamlıyor. Ahmet Haşim'i merkeze alarak "100 Yıl Sonra Tekrar: Şiirde Mânâ" dosyasını işleyen sayıda şiirde mânâya dair yazılar, Ahmet Haşim incelemeleri ve özgün şiirler yer aldı. Arka kapakta ise Mehmet Ali Genç'in "Kün" isimli şiiri bulunuyor.

Sunuş yazısında, Ahmet Haşim'in şiir poetikasını ortaya koyan "Şiir Hakkında Bazı Mülâhazalar" başlıklı yazısının yayımlanmasının üzerinden 100 yıl geçmesi dolayısıyla "Şiirde Mânâ" dosyasına yer verdiklerini anlatan Aykut Nasip Kelebek, "Yazıların, başlangıçtaki planımızdan biraz daha fazla Ahmet Haşim ve onun poetikası üzerinde yoğunlaştığı doğru; ancak bu yoğunlaşmaya rağmen şiirde anlamın algılanış biçimlerine ilişkin kuşatıcı bir dosya hazırladığımızı düşünüyoruz" diyor ve önümüzdeki sayılarda önemli şairler üzerine dosyalar yayımlamayı sürdüreceklerini haber veriyor.

Olağan Şiir'in 21'inci sayısında yer alan şairler ve metinleri şöyle sıralanıyor:

Zafer Acar, "Eşit Şartlar"; Hüseyin Peker, "İbret Taşı"; Ömer Yalçınova, "Onlar Konuşur"; Mehmet Baş, "Cahiliye Şarkıları"; İlhan Kurt, "Ağır Yaralı" ve "Manayı Okurun Karnına Bırakan Şair: Ahmet Haşim"; Hüseyin Kalyan, "Ah/Pardon"; Can Acer, "İlk Mısra"; Fahri Alpyürür, "Büyümek" ve "Çeviri Şiirlerde Anlam Sorunu"; Samet Kara, "Şizofreni Mitolojisi", Buse Akman, "Serden Geçmeden Bir Zaman Öncesi"; Gün Uzar, "Heykel"; Murathan Cıla, "Bebek-Dünya"; Furkan Ece, "Dokunduğu Her Şeyi Şiire Dönüştüren Büyü"; Ahmet Kerim Artuk, "Çıraklıklar"; Hasan Güneş, "Kökler"; Şerif Tezgörenler, "Sus Büyüsüz Peri"; Aykut Nasip Kelebek, "Büyük İstanbul Manzaraları" ve "Müphemiyetin Poetikası Hakkında Bazı Mülahazalar"; Mahsum Oğrak, "Şiirdeki Alternatif Anlamlar"; Beyza Ünlüulkut, "Ahmet Haşim'den İlhan Berk'e Şiirde Anlam"; Hasan Hüseyin Özbunar, "Şiirin Anlam Arayışı".

Okumak için: https://www.tded.org.tr/olagan-siir-dergi-detay/10249/21

Turkcell Dergilik: https://open.dergilik.com.tr/magazineDetail/63467


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 08.08.2021 09:00 - Güncelleme Tarihi: 27.11.2021 18:52
1057

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.