Osmanlıca Dergisi Temmuz 2014 Sayısı Yayımlandı, Dergi, Dergihaber

Osmanlıca Dergisi Temmuz 2014 Sayısı Yayımlandı yazısını ve Dergihaber yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Osmanlıca Dergisi Temmuz 2014 Sayısı Yayımlandı

09.07.2014 13:50 - Dergihaber
Osmanlıca Dergisi Temmuz 2014 Sayısı Yayımlandı

Tarihçi Osmanlı Türkçesi Muallimi Musab Gürsel Demir Dergi Hakkında Şunları Kaydetti.

Osmanlıca öğrenmenin pek çok faydaları ve maslahatları bulunmakta. Fakat tarihçi yazar Kadir Mısıroğlu'nun ifade ettiği "zekâ yazısı" olmasını belki hiç gündemimizde değildi. Evet, bu ayki sayıda Kadir Mısıroğlu'nu mütehassıs köşesinde görüyoruz. Bu alanda kafa yormuş, eser vermiş önemli bir isim Osmanlıca dergisinin temmuz sayısına birikimiyle katkı sağlamakla birlikte, yön ve hız verdiği görülüyor Osmanlıca çalışmaları ülkemizde hız kesmeden devam etmekte olduğunu görmek bizi çok mutlu etmekte. Okurlarına büyük bir kapı aralayan Osmanlıca dergisi, takipçilerine büyük bir hazine sunmaktadır. Osmanlıca anahtarı ile bu kapıdan giren insanımız, büyük bir medeniyet inşasının temellerinde yatan öz değerlere ulaşmaktadır.

Geçtiğimiz Haziran ayında Devlet Arşivlerinde yapılan Osmanlıca Sertifika Töreninde, arşiv yetkilileri şunu söylediler. "Bu binada sadece Osmanlının değil, Afrika, Asya, Kafkasya, Batı Avrupa gibi geniş bir alanın birikimi bulunmaktadır. Başka bir tarihçimizin söylediği üzere, dünya tarihi Osmanlı Tarihi bilinmeden yazılamaz." Öyledir ki, dünyanın pek çok ülkesinden pek çok tarihçi Osmanlı Türkçesi öğrenmekte ve arşivlerimizde araştırmalar yapmaktadır. İleriye dönük pek çok problemin çözümünde de arşivlerimiz tarihçiler tarafından ziyaret edilecek, araştırmalar yapılacaktır. İlk ve tek olma özelliğine sahip Osmanlıca dergisinde emeği olanları canı gönülden tebrik ederim.


Yazar: Dergihaber - Yayın Tarihi: 09.07.2014 13:50 - Güncelleme Tarihi: 27.11.2021 19:49
2224

Dergihaber Hakkında

Dergihaber

Dergilerin son sayıları hakkındaki kimi içerikleri bu profil altında yayımlıyoruz. Bu içerikler tanıtım bülteninden derlenmiş olabileceği gibi alıntı da olabilir. Nadiren kendi yazdığımız içerikler de olabilir.

Deginizin yeni sayı duruyu bültenlerini [email protected] adresine gönderebilirsiniz.

Dergihaber ismine kayıtlı 916 yazı bulunmaktadır.