Peygamberleri Seviyorum - Nehir Aydın Gökduman, Çocuk, Misafir Köşesi

Peygamberleri Seviyorum - Nehir Aydın Gökduman yazısını ve Misafir Köşesi yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Peygamberleri Seviyorum - Nehir Aydın Gökduman

09.12.2011 11:18 - Misafir Köşesi
Peygamberleri Seviyorum - Nehir Aydın Gökduman

Hilal bilgeç, kitaphaber için kaleme aldı.

Nehir Aydın Gökduman'ın geleceğin teminatı olan çocuklarımıza ulaşan eseri: 'Peygamberleri Seviyorum'

İbrahim;
"Babacığım, niçin duymayan, görmeyen ve sana hiçbir fayda sağlamayan bu putlara ibadet ediyorsun"" diye sordu.
Babası şaşkın şaşkın İbrahim'e baktı.
Putlara özenle dokunarak.
"Bilmiyor musun, bunlar bize atalarımızdan emanettir. Ben anamı ve babamı onlara ibadet ederken gördüm" dedi

İnsanın şu fani dünyadaki en değerli varlığı şüpesiz ki çocuklarıdır. Onlar için yemez, onlar için içmez, onlar için çalışır, onlar için okur, onlar için kendini geliştirir... Yaptığı her eylemin çocuğuna bir fayda sağlayacağı mantığı ile hareket eder; maneviyatta ise gerçekleştirdiği eylemin çocuğuna sağlayacağı faydayı düşünmez. Oysaki çocuklar büyüklerin yapın dediklerini değil, yaptıklarını örnek alır. Hz. İbrahim'in babasının dediği gibi 'Ben anamı ve babamı onlara ibadet ederken gördüm.'

Peki, çocuklarımız bizleri neye, kime ve nasıl ibadet ederken görüyor" Biz, kimleri nasıl gördük. Bu soruların cevabını ararken Allah'ın yeryüzü elçilerine başvurmamız pek tabidir. Yüce yaratıcının emir ve yasaklarını, yaratılmışların en şereflisi olan insana aktarmakla görevli o kutlu insanları tanıyıp, tanıtmamız esas gayemiz olmalıdır. Çünkü insan tanıdığını, bildiğini sever. Seven her şeyiyle sevdiğine benzemek ister.

Çocuklarımıza neyi niçin nasıl sevdirmeliyiz sorularına işte bu kutlu insanların hayatlarını, örnek şahsiyetlerini anlatarak, tanıtarak, sevdirerek hayatlarına geçirmelerini sağlamalıyız.

Yazarımız, masal kıvamında, şerbet tadında samimi ve içten bir dille; yaşadıkları topluma önderlik etmiş, Alllah'ın yeryüzü elçilerini bir bir anlatıyor okuyucusuna. Yeryüzündeki ilk insan, ilk halife Hz. Adem'i, yeryüzündeki ilk nefes Hz. Havva'yı, doğruluğun asası Hz. Musa' yı, sevgi ve merhamet gemisinin kaptanı Hz. Nuh'u, balığın karnındaki Hz. Yunus'u, kendi güzel ahlakı güzel Hz. Yusuf'u, ilk kurban Hz. İsmail'i, putları kıran Hz. İbrahim'i.

Bir sayfa bir daha derken, kitabı bir solukta bitiriverecekken, sevgililer sevgilisini, sevgiye en çok layık olanı, Yaratan'ın "habibim" dediği, gül kokulu, adı güzel, kendi güzel olanı, gelmiş geçmiş bütün peygamberlerin selam durduğu Hz. Muhammed'i (s.a.v.) arıyor gözler, istiyor gönüller. Lakin yazarımız kitabı yarım bırakma pahasına da olsa efendimizden bahsetmiyor. Oysaki kitabı elinize ilk aldığınızda o kutlu peygamberi de okuyacağım, tanıyacağım derken lokma ağzımda kalıyor, yutamıyorum. Yemek güzeldi fakat doyurmadı, doyuramadı. Temennim yazarımızın bu üslupla peygamberimizi de anlatmasıdır.

"Muhammed' den muhabbet oldu hasıl.
Muhammed'siz muhabbetten ne hasıl"

Peygamberleri Seviyorum
Nehir Aydın Gökduman
Ekin Yayınları


Yazar: Misafir Köşesi - Yayın Tarihi: 09.12.2011 11:18 - Güncelleme Tarihi: 03.12.2021 09:37
4809

Misafir Köşesi Hakkında

Misafir Köşesi

Kitaphaber ailesine misafir olmuş konuk yazarların yazılarını bu profilde bulabilirsiniz.

Misafir Köşesi ismine kayıtlı 1014 yazı bulunmaktadır.