Portakal, Turta Bir De Kirpi - İsmail Kılıçarslan
"Ben bir inadım
Kocaman bir kalbim var benim"
Çok isim arayabilirdik bir şiirin rengine. Neden şiir rengi! Çünkü her şiirin bir rengi vardır benim için. Her şiir o renge yürüyen ve birbirleriyle sözleşmiş kavi sözlerdir. Şiir olarak anılmasının sebebi de bu yüzdendir. Şair kavi sözler söylemişse ve söylediği ulaşmak istediği renge varmışsa ya da en azından yakınına düşmüşse şiir olarak anılır.
İsmail Kılıçarslan Onu ilk kez yaptığı tv programıyla gördüm. İyi şiirler okuyordu. İyi müzikler dinletiyordu. İyi şeyler konuşuyordu.
"portakal turta bir de kirpi" kitaptaki şiirler şiddetini ve sertliğini gittikçe artıran ve en sonunda bu sertlikle dağılıp kaybolan bir yapıyla işlenmiş. İlk başlardaki sadeliği sonlara doğru kaybetmesi kitabı gittikçe zorlaştırıyor
"burgu" şiirinde durakladım. Çünkü içindeki seslilik ne zamandır özlemini duyduğum bir şiirdi. Kitaba başlarken de kokusunu duyar gibiydim. Bu kitapta bir şiir var ve adı "burgu" kitabı benim için değerli kılan en güzel şiir olarak mimledim.
" sokakta ya, öylece kalakaldım
elimde bir göğün ağrısı omurgamdan yukarı çıkarak
bir de babamın suret-i asliyesi bir tezgahın ardındaki
yani mavi etekler satmayı öğrenişi kırkından sonra
kime söylesem inanmıyor onun bir
yapayalnızlık olduğunu"
Portakal renkli kitap birey yayınlarından çıkmış tasarım ve sunuş olarak bir şiir kitabından beklenileni veriyor.
Şair seslenişi içten ve derinden köklerimize inen bir çığlıkla sunuyor. İsmail kılıçarslan. Dilindeki hüzün bir yenilginin delili. Bu yenilgiyle gurur duyanların sofralarına hoş geldin.
Çünkü;
"yenilgi yenilgi büyüyen bir zafer vardır"
Şair seslenir de okuyan duyar mı!
Portakal, Turta, Bir De Kirpi
İsmail Kılıçarslan
Birey Yayıncılık
Yazar: Bilal CAN - Yayın Tarihi: 16.02.2011 00:30 - Güncelleme Tarihi: 23.11.2021 17:00