Sabahın Altısında Bir Kalp Kırıldı - Sadık Şanlı, Edebiyat, Bilal CAN

Sabahın Altısında Bir Kalp Kırıldı - Sadık Şanlı yazısını ve Bilal CAN yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Sabahın Altısında Bir Kalp Kırıldı - Sadık Şanlı

16.02.2011 19:47 - Bilal CAN
Sabahın Altısında Bir Kalp Kırıldı - Sadık Şanlı

Kitaplar kimi zaman defalarca karşılaştığımız kelimeleri daha farklı bir boyuttan, daha sarsıcı bir şekilde göstermesi bakımından da önemlidirler. "iyi" her zaman "iyi" dir. Ama bu iyi çok iyi bir cümleyle sunulmuşsa ve bizi o cümleye daldırmışsa o, artık bu "iyi" her zaman karşılaştığımız "iyi" den farklıdır.

Sadık Şanlı da bu "iyi" yi sarsıcı bir şekilde hissettirebilenlerden. Yazdığı hikâyeler günümüzde unutulan fakat ihtiyacını da hissettiğimiz hislerinin seslerini bize ta derinlerden duyuruyor.

Hikâyelerin yaşanmışlığı bize o özlemini duyduğumuz "iyi"leri yeniden kazanmak için bir umut olarak veriyor. İçimizde o sönükleşen, ziyası azalan ama ihtiyacını duyduğumuz duyguları bize yaşattığı için değerli hikâyeler olarak bende yer etmiştir Sadık Şanlı'nın bu kitabı.

Kitap alırken genelde bilinmedik ya da isimleri fazla duyulmamış isimleri alıp okumak biraz tedirgin eder genelde insanı. Ben de bu tedirginlikle aldım bu kitabı. Ama kitabı karıştırınca bunun yersiz olduğunu gördüm.

Kitaptaki hikâyeler içinde bir kalp taşıyorcasına sımsıcak. Özellikle "sabahın altısında bir kalp kırıldı" isimli hikâyeyi okuyunca horlanan insan halini ve bunu gören ince yüreğin acısının resmini gördüm kelimelerde. Kelimelerde işlenen acı kelimesi de resimdeki işlenen acı hali de acıdır. Her nerde icra ediliyorsa bu acı yine de acıdır. Ve sızlattığı yeri de kalptir. Kalp acıyı ne kadar hissedebiliyorsa ince bir kalptir.

Her hikayeye çizimleriyle Volkan Akmeşe eşlik etmiş. Hikâyelere uygun resimlerle kitap daha da bir güzelleşip zenginleşmiş.Kitaptaki hikayeler bir dönem Semerkand Dergisinde yayınlanmış. Bu kitap Dergide yayınlanan hikayelerin derlenip toparlanmış hali.

Yazara bize içten bir seslenişle sunduğu hikayeleri için teşekkür ederiz.

Sabahın Altısında Bir Kalp Kırıldı
Sadık Şanlı
Eşik Yayınları


Yazar: Bilal CAN - Yayın Tarihi: 16.02.2011 19:47 - Güncelleme Tarihi: 23.11.2021 17:32
3591

Bilal CAN Hakkında

Bilal CAN

Dumlupınar Üniversitesi Sosyoloji lisansını tamamladıktan sonra yüksek lisansını da aynı üniversitede tamamladı. Sosyolojik çalışmaları mekân, kent, şehir ve edebiyat sosyolojisi üzerine yoğunlaşmıştır. Şiirleri, denemeleri, kitap değerlendirmeleri ve eleştirileri bir çok dergide yer aldı.

Kitaphaber.com.tr sitesinin kurucuları arasında yer alıyor ve 2015'ten itibaren genel yayın yönetmenliğini yapıyor. Evli ve 2 çocuk sahibidir. 

Yayınlanmış Kitapları

Bir Kuşu Taşlarla Bu Çöle Bağladılar, Hece Yayınları, 2023.

Zaman İçinde Mekân, Hece Yayınları, 2021. (TYB 2021 Şehir Kitabı Ödülü)

İnsanlığın Ağlama Tarihine Bir Giriş, Hece Yayınları, 2021.

Kebikeç, İzdiham Yayınları, 2019.

Kentle Kavga: Mustafa Kutlu Öykücülüğünde Mekân, İzdiham Yayınları, 2017.

Bilal CAN ismine kayıtlı 322 yazı bulunmaktadır.

Yazarımıza ait 5 kitap bulunmaktadır.

Twitter Kitap Satış Sitesi Kitapyurdu.com