Sarılalım Birbirimize Çare Olalım, Çocuk, Can VAROL

Sarılalım Birbirimize Çare Olalım yazısını ve Can VAROL yazarına ait tüm yazıları Kitaphaber.com.tr sitemizden okuyabilirsiniz.

Sarılalım Birbirimize Çare Olalım

19.03.2019 15:40 - Can VAROL
Sarılalım Birbirimize Çare Olalım

Bu dünyada aynı sıkıntıyı çekip bir birine deva olacak nice insan vardır. Bu insanlar kimi zaman birbirlerine binlerce kilometre uzaktadırlar. Fakat isteseler milimlik mesafeye anında yaklaşabilirler. Çünkü dertler insanları birbirine yakınlaştırır. Birler, birbirini tamamlar.

Dünya üzerinde ne kadar dert varsa bu dertleri çeken elbette birileri olacaktır. Dert yaratan Allah, bu derde devayı da yaratmıştır. Yeter ki aranılsın.

Dünya, üzerinde muntazam acılar yurdu. Acıları yaşayan insanlar, acıdan yorgun düşüp kendi kabuklarına çekildiğinde, çaresiz kaldıklarında o çare ansızın karşılarına çıkabilir kimi zaman. Yeter ki çareyi aradığını, derdini söyleyen bir dili olsun.

Yoğun kalabalıklar arasında, sürekli dönenip duran gün içerisinde monotonlaşan benliğimiz çoğu zaman taktığı at gözlüğüyle etrafını göremez duruma düşer. Bu at gözlüğünü çıkartıp etrafa genişçe baktığımızda dünyayı ve hayatı daha iyi anlayacağız. Bütün sıkılganlıklarımızdan, gamdan ve kederden belki de kurtulabileceğiz.

Bu geniş bakışı elde etmek kimi zaman da okuyarak, sayfalar arasında gezinerek mümkün olabilmektedir. Çok büyük, kalın, uzun uzun anlatımlarla da olmayabilir.

Kimi zaman elinize bir cümlecik bir şey düşer ve siz o cümlenin anlamı karşısında ansızın farklı bir boyuta taşınırsınız.

Kimi zaman bir resme dalıp, farklı hülyalara dalarsınız.

Kimi zaman ise bir tınıdır bu. O tının bütün ihtişamıyla titrer, farklı rüyalara, farklı hayallere dalarsınız.

Beni bu gün bütüncül saran bir kitapla farklı bir dünyaya doğru yol aldım.

Bir çocuk kitabı.

Eoin McLauglin ve Polly Dunbar’ın birlikte yazıp Polly Dunbar’ın resimlediği çocuk kitabı, büyükler için de farklılık yaratacak bir eser. Eser, aynı dertten muzdarip kirpi ve kaplumbağanın birbirlerine nasıl çare olduklarını kendileri üzerinden anlatılarak, çift yönlü bir anlatım sergileyerek, sunulmuştur. Basit fakat etkileyici bu anlatım, bir çok şekilde farklı olaylara uyarlanarak da anlaşılabilir. Çocuklar için iyi görsellerle anlatılan bu eserin hem çocuklar için hem de büyükler için vereceği dersler olduğu muhakkak

İyi okumalar

Sarılalım

Eoin McLauglin ve Polly Dunbar

Timaş Çocuk Yayınları


Yazar: Can VAROL - Yayın Tarihi: 19.03.2019 15:40 - Güncelleme Tarihi: 19.03.2019 15:40
1592

Can VAROL Hakkında

Can VAROL

Yazar, şair, kitap eleştirmeni, iyi bir okur. Yazıları ve çalışmaları bir çok mecrada yer edinmiştir. 

Can VAROL ismine kayıtlı 20 yazı bulunmaktadır.